Trabzonspor kazana kazana, üzerine koya koya ve daha da önemlisi; her geçen hafta takım ola ola yoluna devam ediyor. Bu yol güzergahında en kritik virajlardan biri de Gaziantep maçıydı... Ama Abdullah Avcı ve öğrencileri bu engeli de geçmesini bildi! Bilerek "öğrenciler" dedim çünkü, takım her geçen gün kolej olma yolunda hızla ilerliyor.

Maç başlamadan da Gaziantep'in bu oyunu oynayacağı biliniyordu. 11 kişiyle kapan ve kaptığın toplarla hızlı atağa kalk taktiği... Golü yiyene kadar da bunu yaptılar! Ve bunu gerçekleştiren Gaziantep'i, harika paslarla göbekten delerek "şah-mat" yapmak çok kıymetliydi... Mesela Antalyaspor maçında yapılamamıştı bu...! 

Sezon başında transfer başarısızlıkları sebebiyle yerden yere vurduğumuz Başkan ve yönetimi, şimdi de alkışlamakta fayda görüyorum. Muhakkak ki Abdullah Hocanın faktörü, bu başarıda azımsanamayacak kadar büyük fakat Berat ve Bakasetas transferleri 3 puanların gelişinde kritik rol oynadı. Yunus'un da takıma çok kısa zamanda fayda vereceğini düşünüyorum.

Trabzonspor bu galibiyetle yerini sağlamlaştırırken, yukarıdaki 3 İstanbul takımına da korku vermeye devam etti. Olası bir Başakşehir galibiyetinden sonra çıkılacak Fenerbahçe maçı ise adeta final havasında bir karşılaşma olacak. Haa şunu da unutmadan; Başakşehir maçında sarı kart sınırında olan Edgar ve Hugo'ya dikkat! Daha doğrusu hakemlere dikkat...!

Ve son olarak; Trabzonspor yönetimi, Covid-19 tedbirlerini zirveye çıkarmalı. Fıldır fıldır gezen özellikle Türk futbolcuların kulağı çekilmeli! Ne futbolcunun ne teknik heyetin ne de bir çalışanın; kulübe virüs getirmeye hakları yok! Pek tabiki her şey ALLAH'tan ama sen kendini korumazsan ALLAH da seni korumaz! Bir eli yağda bir eli balda olan bu insanların, gezme ve eğlence uğruna virüs kapmalarını kabullenemiyorum. Her tedbire karşı virüse yakalananlar ise istisna...