Trabzon’da geçen hafta yaşanan sağanak yağışlar Zağnos Vadisini de vurdu. Zağnos Vadisinde yapay dere çamurla kaplandı. Burada ki hayvanlarda çamurdan nasibini alırken bölgenen ne zaman temizleneceği ise merak konusu.. 

Trabzon’da geçen hafta yaşanan sağanak yağışlar nedenile bir çok ilçede sel ve heyelanlar meydana geldi. Dereleş taştı, evler yıkıldı ve Araklı İlçesinde 8 kişi hayatını kaybederken 2 kişide kayboldu. Kelimenin tam anlayıp geçen hafta felaketi yaşayan Trabzon’da etkilenen yerlerden biri de TOKİ tarafından istimlak edilerek yıkılan ve ardından doğal bir görünüme kavuşturulmaya çalışılan Zağnos Vadisi oldu. 

Zağnos Vadisinde yapılan yapay dere, sağanak yağışın etkisiyle çamurla kaplandı. Eskiden suyla kaplı derenin son hali ise vahim… 

Her sağanak yağışta su taşkınının olduğu bölgede, yaşayan hayvanlarda bu durumdan etkilendi. Bölgede yetkililer tarafından bırakılan ördek ve kaz gibi hayvanlar yapay derenin çamura bulanmasından etkilendi. Hayvanlar çamurla kaplanırken bölgede temizlik çalışmalarının ne zaman başlayacağı ise merak konusu..