Şöyle bir bakın şehre. Bugüne kadar yaralı parmağa işlememiş kendi çıkarları haricinde şehre hiçbir katkı sağlamamış birçok ismi ‘Ben hizmet sevdalısıyım, ben teşkilatın adamıyım, ben partimin neferiyim’ diyerek name dizip temayüller için teşkilata, kamuoyu yoklamaları için halka, seçilebilecek sıraya girmek için genel merkeze yalakalık peşindeler.

İçlerinde bakanlık yapacak Trabzon’u avucunun içi gibi bilen, teşkilatları ile gülmüş ağlamış bayrak asmış, Trabzon halkının sıkıntısını dinlemiş, acısını paylaşmış isimler yok mu? Var ama, 10’u geçmez.

Zamanında Recep Tayyip Erdoğan’ı televizyonda bile izlemekten nefret edip ‘Kapatın şu….’ diyen isimlerin bugünkü tornistanları zavallılıklarını gün yüzüne çıkarıyor.

Bazıları aday adayı iken hiç sıkılmadan hiç olmayacak vaatleri açıklayıp ne kadar siyaset cahili olduklarını da göz önünde bulunduruyorlar.

AK Parti teşkilatları dışardan sızlamarla ilgili genel merkezi adeta mail ve faks yağmuruna tutuyorlar. Bu süreçte en fazla aday adayının şikalet edildiği iller arasında Trabzon zirveye oynuyor.

Şimdi herkes AK Parti’de bir üst komisyona çıkabilecek isimleri tartışıyor.

Zaten temayül sonuçlarına bakınca bu ortaya çıkmıyor mu? Saha çalışmaların bakınca bu ortaya çıkmıyor mu?

Ankara’daki mülakat ile ilgi yaptğımız istişarelerde aşağıdaki isimlerin karma olarak yazabiliriz.

Asım Aykan, Adnan Günnar, Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu otomatikmen üst komisyona gidiyor. Peki diğerleri, Abdulkadir Uraloğlu’dur, Ahmet Ulusoy’dur, Ayşe Sula Köseoğlu’dur, Erdem Sürmendir, Ergin Aydın’dır, Davut Çakır’dır, Hanefi Mahitapoğlu’dur, Nihat Tosun’dur, Leyla Yavuz’dur, Mazhar Yıldırımhan’dır, Müminhan Bilgin’dir, Muhammet Balta’dır, Mehmet Atalay’dır, Mahir Küçüktür, Salih Cora’dır, Şeref Malkoç’tur,

CHP’DE VOLKANİK SORUN

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Canalioğlu’nun kendini kontenjan yazdırması veya parti meclisinin bu yöndeki kararına itiraz etmemesi, benide şaşırttı. Oysa ben Volkan Abi sırtını her zaman teşkilata yaslamıştır diyenlerdenim. CHP adına kötü gidişet düzelir mi? Zannetmiyorum çünkü Genel Merkez eğilim yoklaması falan tanımayacak Canalioğlu’nu 1. Sıraya yazacaktır. Çok sayıda aday adayıda teykilat mensubuda istifa ederek genel seçimlerde Trabzon’da MHP ile AK Parti’nin yarışacağı bir zeminin temelini oluşturacaklardır.

Bunu değiştirmek yine Canalioğlu’nun elinde fakat gittiği her yerde aday tanıtım töreninde olduğu gibi sert rüzgarlar Volkan abiyide şehre soğutuyor.

Haklı olan kim, burada haklı olan pek yok ama ezilen teşkilatlar yönetim ve tabana kulak tıkayan bir genel merkez var.

ÖRS SEÇİMİN KİLİT İSMİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nde güçlü isimler sahaya iniyorlar. Dün Hüseyin Örs MHP’li, MHP’siz yüzlerce önemli ismin katılımı ile muhteşem bir tanıtım yaptı. Onun kadar kalabalık, onun kadar ince elenip sıkı dokunmuş onun kadar emek sarfedilmiş bir tane daha aday tanıtım töreni gördüm desem yalan böylerim.

Hüseyin Örs genel seçimlerin kilit ismi MHP’nin Trabzon’daki kaderi. Onun sıralamadaki yeri MHP’den ziyade AK Parti için de çok önemli. AK Parti’de Örs’ün 3. Sıraya yazılması için MHP’nin üst kadroları ile irtibata geçenler olduğu yönünde aldığım duyumum gerçeklik payı büyük olabilir. Ama MHP Örs’ü yedirmez diye düşünülorum.

 

Şimdi Trabzon’da 100 aday adayı her gün birşey söylüyor.  Görseniz hepsi bakan olacak da şehri uçuracak. Ben hepsini 7 Nisan’da ön listeler teslim edildikten sonre göreceğim. Hizmet sedvaları, partilerine olan vefaları ne kadar.