30 Mart 2014 seçimlerini geride bıraktık. 
Seçim sürecini barış ve kardeşlik içinde tamamlayan Trabzon halkı başta olmak üzere tüm siyasi parti üyeleri ve kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Trabzon’a yakışan bir seçim süreci yaşadık. Millet oyunu rahatça kullandı. 
Kazanan zaferini kutladı, kaybedenler başlarını öne eğip, nerede hata yaptıklarını araştırmaya başladı. 
Trabzon’daki seçmen sayısı ile partilerin aldıkları oyları kıyasladığımızda, Büyükşehir’de her 3 kişiden ikisinin, ortahisar’da da her iki kişiden birinin Ak Parti’ye oy vermediği;
Eğer kullanılan oylardan yola çıkarsak Büyükşehir’de her 3 kişiden ikisinin, Ortahisar’da da her iki kişiden birinin AK Parti’ye oy verdiği ortaya çıkıyor. 
BAŞBAKAN TRABZON’U ÖDÜLLENDİRMELİ

Attıkları fark nedeniyle Ak Parti’liler Trabzon’daki seçimleri büyük bir başarı olarak değerlendirebilir. Bunula da övünmek onların hakkı. Beklemedikleri bir başarı bir zafer kazandılar. Türkiye’de Ak Parti’ye en fazla oy veren 5 şehir arasına girdi Trabzon. 
Burada bir parantez açarak Başbabakan Recep Tayyip Erdogan’dan Trabzon’u en kısa sürede ödüllendirip, yeni bir projeyi müjdelemesini bekliyorum. 
Mesela Hüseyin Avni Aker ile Yavuz selim sahasının yerinin TOKİ’den belediyeye devri olabilir ve burada güzel bir proje yapılabilir. 
Yada Değirmendere Kentsel Dönüşüm için talimat verip hızlı bir değişimi müjdeleyebilir. Öyle ufak tefek şeyler istemediğimizi belirteyim. 
Rakamlarla devam edelim. 
Ak Parti haricindeki partilere Trabzon’da oy kullanma hakkına sahip 
550 bin kişiden 186 bin kişi oy verdi. 
Ak Parti’ye giden toplam oy sayısı 273 bin seviyelerinde oldu. 
100 bin kişinin sandık başına gitmediği Trabzon’da vatandaşlar yeniden AK Parti’ye güvenoyu verdi ve hizmetlerin devamını istedi. 
Ortahisar’da kullanılacak oy sayısı 215 bin 94 kişi idi. 
Sandık başına giden seçmen sayısı 180 bin civarında. 
Ak Parti’nin adayı Ahmet Metin Genç 92 762 oy ile belediye başkanı seçildi. 
87 binin üzerinde seçmen Ortahisar’da Ak Parti haricindeki partilere oy verdi. 
35 bin 216 kişi ise sandık başına gitmedi Ortahisar’da. 
Gerek büyükşehirde, gereksede Ortahisar’da seçmen sayısı ile alınan oylara bakıldığında Ak Parti Büyükşehir’de kullanılan toplam oy sayısının yarısından 50 bin fazlasını alarak, Ortahisar’da ise kullanılan oyların yarısından 3 bin fazlasınıTrabzon’da  alarak  yerel seçimleri kazandı. 
Oy kullanma hakkına sahip kişiler üzerinden hesap yapıldığında 279 bin kişinin AK Parti haricindeki partilere oy verdiği veya sandık başına gitmediği ortada. 
Bu rakamlar gösteriyor ki Hem Büyükşehir’de, hem Ortahisar’da Trabzon’da Ak Parti haricirdeki tüm partilerin oylarını toplasanız bile Ak Parti’nin oy oranına yetişemiyor. 
Rakamlarla Trabzon halkının sandık başı reçetesini çıkardık. 
Yapılması gereken başarıyı karalamak değil, taktir etmek, başarısızlığı eleştirmek değil yanlışları tespit edip toparlanmak.
İktidar verdiğıi sözlerin vaatlerin yerine getirilmesi için hareket geçmeli, teşkilatları da 100 bin seçmenin neden sandık başına gitmediğini 186 bin kişinin de neden AK Parti’ye değil diğer partilere oy verdiğini araştırmalı. Bu Ak Parti için olduğu kadar muhalefet içinde önemli bir araştırma konusu. 
Muhalefet güçsüz ve etkisiz kalmıştır. CHP kendi içindeki kaosun MHP ise yanış isimlerle yola çıkıp ittifak iddialarına kanmanın bedelini ödemiştir. 
Halk neden AK Parti’ye bu kadar teveccüh göstermiştir. 
Kasetler, cemaat yolsuzluk ve hırsızlık iddiaları neden inandırıcı bulunmamış, Trabzon’da Başbakan’a gösterilen sevgi neden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gösterilmemiştir. Bunları araştırmalıdırlar.  
Sonuç olarak 
Türkiye ve Trabzon seçimini yapmış, kimi istiyorsa onunla yönetilmeyi tercih etmiştir. 
Buna saygı duymayan Trabzon halkına karşı büyük bir saygısızlık içine düşer. 
Kimse bugünkü tablodan memnun olmak zorunda değildir. 
Kimse bugünkü tabloyu aşağılama, bu tablonun mimarlarına hakaret etme hakkına da sahip değildir. 
30 Mart’da herkes susmuştur, kasetler susmuştur, hocalar susmuştur, gazeteler susmuştur, Başbakan susmuştur. Sandık konuşmuştur. 
Trabzon Volkan Abisini değil, Hüseyin Hocasını değil, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu tercih etmiştir. 
Nazım Özcan’ı değil, Osman Abanoz’u değil Ahmet Metin Genç’i tercih etmiştir. 
 Seçim genel seçim havasında geçmiş yerel olmaktan çıkmıştır. 
Gerisi yapılan hizmetler, hizmetlerin devamlılığı ve kişilerdir. 
Herkes şapkasını önüne koyup bu tablodan dersini çıkarmalıdır. 
Suçu halkta aramak hataların en büyüğüdür. 
Sosyal medyada Trabzon’da Ak Parti’nin kazanması nedeniyle Trabzon halkına ağır hakaretler içeren yazılar okuyorum.  Çok üzülüyorum. Küfür ettiği kişi belki anası, belki babası, belki kardeşi, belki komşusu, belkide amcası. 
270 bin oyu kim verdi Ak Parti’ye. Bunu iyi düşünmeliyiz. 
Herkes ayağını denk almalı, bin kez düşünüp öyle yorum yapmalı. 
CHP’si, MHP’si Saadet’i. Asıl anketi şimdi yapmalı. Neden bu halk onları tercih etmedi, neden AK Parti’ye karşı yapılan bu kadar suçlamaya, bu kadar hakarete, ortaya çıkan bu kadar belgeye rağmen oyunu gidip ondan yana kullandı. 
Bunun analizini yapsın. 
Ak Parti’nin kazananları…
Sizi eleştirenlerden, size karşı cephe alanlardan, sizinle yarışanlardan alınacak büyük dersler vardır. Bunu unutmayın. 
Muhalefetin kaybedenleri…
Bu şehirde daha da güçsüzleşmek yalnız kalmak  istemiyorsanız, birlikte yaşadağınız insanları gereksiz yere eleştirmekten vazgeçiniz.