Trabzon’da seçim süreci  tüm hızıyla devam ediyor.

Şehirde tam bir bayram havası var. Tüm partiler imkanları çerçevesinde gece gündüz demeden azami gayretle mücadele veriyor. Ve seviyeli belden aşağısı olamayan yarış sürüyor. Dilerim böyle son bulur. 

 Meclisteki 3 partinin de Trabzon milletvekili adaylarının her birinin enerjisi en üst seviyede. Kimse yarıştan kopmuş değil.  Gerek Süleyman Soylu, Gerek Haluk Pekşen gerekse de Koray Aydın. Partilerinin kaptanı olarak başarılı bir seyir gerçekleştiriyorlar.

 Diğer partilerin çalışmaları da ‘Sahadayız, bizde varız, daha düşmedik, belki yüzde 3 ile bütçeden bir dahaki seçime pay alırız’ Hesabı, İşin özü bu.

 Bir ay içinde şehrimize 6 lider geldi gitti.

 1 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

2 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun

3 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun

4 MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin

5 Milli İttifak’ın Genel Başkanları Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile Mustafa Destici’nin mitinglerini takip ettik.

 Bu 5 mitingde de her parti oy oranına göre Trabzon Meydan'ında bir kalabalık topladı.  

 Her ne kadar  bu seçim yarışına kendilerini dahil etseler de Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin kurucu Eş Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ben bu yarışa dahil etmiyorum.

 Benim gördüğüm, duyduğum, hissettiğim, görüştüğüm kadarıyla sıralamam şu şekilde.

 En kalabalık miting sıralaması AK Parti, MHP, CHP, Milli İttifak

 En projeci miting sıralaması AK Parti, CHP, MHP, Milli İttifak

 En coşkulu miting sıralaması MHP, AK Parti, CHP, Milli İttifak.

 En organik Miting sıralaması ‘Milli İttifak, CHP, MHP, AK Parti

  Hangi genel başkan en iyiydi derseniz ben hiçbir mitingde çok süper bir  genel başkan göremedim, gerek hitabetiyle, gerek konuşma içerikleriyle gerekse de açıkladıkları projelerle.

 Hiçbiri sürpriz yapmadı, hiç biri ‘Vay anasını bak bunu da düşünmüşler’ dedirtmedi.  

 MHP, CHP, Milli İttifak eleştiri bazlı AK Parti ise proje bazlı miting yaptı. Davutoğlu’nun bu manada bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Bu da iktidar olmanın avantajıdır.

 Fakat özellikle CHP ile MHP’nin Emekliler ve asgari ücretliler ile ilgili vaatlerinin şehirde ve ülkede tuttuğunu ve konuşulduğunu söyleyebilirim.  

 Diyeceksiniz ki AK Parti en projeci diyorsun da neden genel başkanını diğerlerinden ayırmıyorsunuz.  

 Neden yüksek vereyim ki, daha yeni tanıdık gördük duyduk. Nereden bileyim yapacağını.

 Hem!

 Ne dedi Davutoğlu, ‘Yeni Havalimanı... Biz zaten 2. pisti yıllardır konuşmuyoruz mu?

 Güney Çevre yolunu 10 yıldır yalvarmıyoruz mu?

 Raylı sistemi, Türkiye Cumhuriyeti kuruduğundan beri haykırmıyoruz mu?

 2. Üniversite herkesin bilip istediği ve bu şehrin ihtiyacı olan proje değil mi?

 Şehir hastanesi seçim olmasa da yapılacak, söz verilmiş bir proje değil mi?

 Yapacağız, edeceğiz, ama ne zaman? Tarih yok, bir umut.

 Dün o nedenle AK Parti’nin 1. Sıra adayı Süleyman Soylu’ya özellikle sordum ‘Trabzon 13 yılda meclise 16 milletvekili gönderip en güçlü şekilde AK Parti’yi destekledi, ama ne raylı sistem gördük, ne de Güney Çevre Yolu.  Kendisi söz verdi "4 yıl içinde hepsini başlatacağım" dedi.

Kararlı, samimi ve inandırıcıydı. Takipte kalacağız.

 İşte bu yüzden Davutoğlu’nu diğer genel başkanlardan ayırmadım.

Fakat ne yalan söyleyeyim Trabzon’da açıkladığı projeler konusunda bu kadar cömert olacağını beklemiyordum.  

 Her ne kadar yarışa dahil etmesem de demeden geçemeyeceğim.

Hitabet konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eline kimse su dökemez Türkiye’de ve dünyada. Halk dilini, vücut dilini, esprileri ve ikili diyalogları ile süsleyen meydana hakim olabilen Erdoğan benim gibi her partilinin muhakkak ki bu özellikleriyle 1 numara diyeceği ismidir.

 LİDERLERE TEŞEKKÜR

 Şehrimizi onurlandıran parti liderlerinin hepsine teşekkür ediyorum. Hepinizde buradan mutlu ayrıldınız istediğinizi aldınız, dileriz seçim sonrası şehrimize daha sık gelirsiniz ve bu şehrinde sizden istediklerini verirsiniz.

 MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın  ve CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na özellikle Akyazı Spor Kompleksi ile ilgili de teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

 Çünkü CHP ile MHP ne zaman ‘Akyazı’nın tüm gelirlerini Trabzonspor’a vereceğiz, Akyazı karşılığında TOKİ’ye verilen yerleri de TOKİ’den alıp Trabzon’un ihtiyaçları doğrultusunda kullanacağız’ dediler, AK Parti o zaman ‘Biz zaten verdik, almadık ki’ diyebildi.

Bu manada AK Parti’yi iyi sıkıştırdılar iyi de oldu ve Davutoğlu’da meydanda gereğini yaptı.

 İnşallah AK Parti’nin dev projeler dediği yatırımlar bu kez hayata geçer. Çünkü Trabzon’un geleceği, kurtuluşu bu projelerdedir.

 İnşallah MHP ve CHP’nin asgari ücret ve emeklilerle ilgili vaatleri gerçekleşir. Dere gider kumu kalır, genel başkanlar geldi gitti, biz bize kalacağız milletvekillerimizle baş başa.

 Yani daha yapacak, yazacak, çok şeyimiz olacak.

 Son sözüm seçmenlere, unutmayın kimse kurtarıcı değildir, kurtarıcı diye bir şey yoktur, insanlar kendilerini ve yaşadıkları yerleri kendileri kurtarırlar.

O nedenle kararınızı bu kez lütfen iyi düşünün ve mutlaka sandık başına gidin. Bir önceki seçimlerde Trabzon’da  kullanılmayan oy sayısı 100 bindi. 100 bin oy neredeyse iki milletvekili demek.

Lütfen şehrinize sahip çıkın.