Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü 4 gündür ishal salgınının yaşandığı Maçka’da içme sularının bir kaç gün kullanılmamasını, sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanarak tüketilmesini, su kullanılacaksa da kaynatarak içmelerini önerdi. 

.Trabzon'un Maçka ilçesinde 4 gündür ishal salgını yaşanıyor. İlçe sakinleri icme suyundan ötürü ilçede ishal salgını baş gösterdiğini iddia ederken, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünün konuyla ilgili açıklama yapmaması dikkat çekti. 

Maçka'da yaşanan ishal salgını dolayısıyla Maçka Devlet Hastanesi dolup taşarken, ilçeye, Trabzon'dan takviye sağlık ekibi gönderildi. 

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Maçka ilçesinde zehirlenme şüphesiyle hastanaye başvuranların sayısının 217 olduğunu belirterek, "Bunların hiçbirinde yatış endikasyonu olmadı. Hepsine reçete verildi ve bir kısmına da serum takılıp müşahedede tutularak gönderilmiş oldu. Sıkıntısız bir şekilde atlattık diyebiliriz. Halk sağlık ekiplerimiz gerekli incelemeleri yapıyorlar. Neden olarak aşırı yağmurlar, suların bulanıklaşmasına yol açabiliyor. Suların kendileri klorlama eksikliğinden olmuş olabiliyor. Yaz ishali olabiliyor. 

Yine turist ishali dediğimiz iklim, mekan değişikliklerinden kaynaklı da olabiliyor. Şu an için mümkünse birkaç gün içme sularının kullanılmamasını, aynı zamanda sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanarak tüketilmesini, herhangi bir kirli ortamdan temin etmemelerini ve mümkün olduğunca da suyu kullanacaklarsa da kaynatarak içmelerini öneriyoruz” dedi.

Sağlık, Tarım ve Orman İl Müdürlükleriyle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin inceleme başlattığı ilçede su kaynaklarından numuneler alındı.

Eşini hastaneye getirdiğini anlatan Fahri Kalkan, "Serum tedavisi uygulandı. Şikayeti henüz geçmedi. Neden olduğu konusunda henüz net bilgi verilmedi. Su veya havalardan dolayı olabileceği söylendi" dedi.

Öte yandan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri 4 gündür konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı gibi içme suyu analiz raporları da kamuoyuna açıklanmadı.