Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkülerin seslendirildiği gecede Karacan Erbane Grubu da ritimleriyle programa eşlik etti.
Karadeniz’in kültürel ve müzikal değerlerinin yaşatıldığı etkinliğe Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Özer İskender de katıldı.
Katılımcıların keyifli anlar yaşadığı konser, “Türkülerin Sesi Korosu”nun performanslarıyla devam etti. Program, sanatseverlerden büyük beğeni topladı.
Ayla Karacan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
Biz, Süleyman Hocam’ın söyleşisi ve Karacan Müzik Merkezi ile burada olacaktık. Fakat kendisi, sağlık sorunları nedeniyle aramızda olamadı. Buna rağmen bize, “Lütfen oraya gideceksiniz, beni temsil edeceksiniz. Benim memleketim sizi çok iyi ağırlayacak” dedi.
Gerçekten de bizi çok güzel ağırlıyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ederiz. İyi ki buradayız, iyi ki birlikteyiz. Çok heyecanlıyım.
Her konuda desteklerini esirgemeyen sevgili Fethi Yılmaz’a ve sevgili Gülsen Kalfa Saitoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Onların vesilesiyle buradayız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ortahisar Belediye Başkanımıza ve aramızda bulunan Yomra Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.
Şimdi, bu heyecanlı konuşmamın ardından çok kıymetli hocamız Prof. Dr. Göksel Soma’yı buraya davet etmek istiyorum. Biraz ben saz çalacağım, biraz da hocamızın bir Trabzonlu olarak konuşmasını isteyeceğim.
Açık sözlü olacağım; çok heyecanlıyım. Sürçülisan edersem affola. Doğup büyüdüğüm şehirde, güzel ülkemizin bu eşsiz coğrafyasında, Trabzonluların karşısında olmak heyecanımı anlatmaya fazlasıyla yeter. Burada ilkokul, ortaokul ve lise yıllarımdan arkadaşlarım, öğretmenlerim, bugün çok değerli hocalarımız olan tıbbiyeli arkadaşlarım, her zaman yanımda olan ailem ve sizler varsınız. Hâliyle bu heyecanım çok normal.
Çok kısa birkaç cümle söylemek istiyorum. Kültürel paylaşımların etkisiyle oluşan güzel topluluklardan biri olan “Türkülerin Sesi” ile birlikte sizler için buradayız.
Biz, açılan her kapının yeni zamanlara, mekânlara, atmosferlere, heyecanlara ve hikâyelere açıldığını bilen insanlarız. Ayla Karacan Hocamız ve onun vesilesiyle hayatımıza giren tüm güzelliklerle, herkese eşit mesafede açılan bir kapı vardı. Biz o kapıdan bazen tek tek, bazen de birlikte girdik. Baktık, durduk ve hayatın içindeki en güzel özü almaya çalıştık.
Bu bazen söz, bazen saz, bazen beste, bazen sohbet, bazen de deyiş oldu. Ancak nihayetinde her şey muhabbete dönüştü. Ayla Karacan Hocamızın önderliğinde titizlikle hazırlanarak sizlerin karşısına geldik.








