Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor evinde Galatasaray' ağırladı. Rodallega ve Burak Yılmaz'ın olmadığı maçta Galatasaray'ın yenilmezlik serisi sona erdi.

Trabzonspor, yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın da söylediği gibi, takımın çıkışını Galatasaray'la yakaladı. Belhanda'nın cezalı olması dolayısıyla, Ndiaye 10 numara bölgesine çekilerek, Selçuk'la ilk 11'i kuran Tudor'un tercihleri ise Galatasaraylılar tarafından çokça eleştiri aldı.

HAKEMİN ELİ CEBİNDEN ÇIKMADI

Heyecan seviyesi bir hayli yüksek olan maçta 3 gol ve 3 kırmızı kart çıktı.  Maçın 45. dakikasında hakem Halis Özkahya; Olcay Şahan'ın, Ndiaye'ye yaptığı sert faule tepkiyle karşılık veren Feghouli'ye ve Olcay Şahan'a kırmızı kartı gösterdi ve oyun dışı bıraktı. 

Maçın 15.dakikasında  sarı kart gören Galatasaraylı oyuncu Ndiaye 90+2'de dakikada gördüğü 2.sarı kart sonucu kırmızı kartla oyundan atıldı ve Galatasaray maçı 9 kişiyle tamamladı.

İLK YARI GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ilk yarısında ne Trabzonspor ne de Galatasaray umduğunu bulamadı ve ilk 45 dakika 0-0 tamamlandı. Trabzonspor'un temposunu arttırdığı 2. yarının 49. dakikasında N'Doye topu Galatasaray'ın ağlarına yolladı ve Trabzonspor 1-0 öne geçti. 69. dakikada Muslera'yı kararsız bırakan Yusuf Yazıcı, şık bil golle takımının skorunu 2-1'e getirdi.54. dakikada Galatasaray ilk oyuncu değişikliği hakkını ,Selçuk İnan'ı çıkartıp,Garry Rodrigues'i oyuna alarak kullanıyor.

Ardından Eren Derdiyok, Gomis'in yerine oyuna dahil oluyor.

Maçın 86. dakikasında çok şık bir golle Trabzonspor ağlarını sarsan Rodrigues  tek başına yeterli olamadı. 90. dakikaya ekelenen 4 dakikada hızını artıra Galatasaray 2. gölü bulamadı ve maç Trabzonspor lehine 2-1 sona erdi. Evinde 3 puan alan Trabzonspor, puanını 12 yaparak 11. sıraya yükseldi.Galatasaray ise 23 puanla liderliğini koruyor.

TRABZONSPOR’UN GALATASARAY, FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ İLE OYNADIĞI MAÇLAR "DERBİ MİDİR" SORUSUNA BİZCE CEVAP BUDUR

Derbi tanımının ilk ortaya atıldığı yıllarda iki futbol takımı arasındaki en önemli ortak nokta aynı şehirde kurulmaları olur. İletişim ve ulaşım araçlarının bu kadar gelişmiş olmadığı, futbolun bir endüstri haline gelmediği yıllarda aynı şehrin takımları arasındaki mücadele tabiki diğerlerinden ayrılan ve o maçları özel kılan tek konudur. Ancak günümüzdeki derbi maç kavramı bunun çok daha ötesindedir.

İki futbol kulübü arasında onların maçlarını özel kılacak pek çok sebep mevcuttur. Bu sebeple Barcelona - Real Madrid gibi farklı şehirlerin takımlarının maçları da artık derbi olarak anıldığına göre; farklı şehirlerin takımları olan Trabzonspor- Galatasaray mücadelesi de  derbi olarak anılmaktadır. Şayet anılmıyorsa bu yazımdan sonra Trabzonspor’un Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı maçlar derbi olarak anılmaya başlanmalı.

Çünkü bu maçları özel kılan pek çok sebep artık mevcuttur.