Trabzon

Trabzon'da coğrafi işaretli ürün sayısı için...

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, şehirlerin ürünlerinin uluslararası bilinirliğinin artırılması için coğrafi işaretin önemine değinerek, “TTSO olarak Trabzon’un coğrafi işaretli ürünlerinin sayısının artırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu durumun gastronomi turizmine de olumlu yansımaları olacağına inanıyoruz. Amacımız her zaman söylediğimiz gibi bir ürünümüze Avrupa Birliği’nden de tescil almaktır” dedi.

Trabzon'da coğrafi işaretli ürün sayısı için...

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İstanbul’da düzenlenen F İstanbul 2025 – Gıda İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı’nda düzenlenen “Teknolojinin Gıda Sektöründeki Rolü ve İhracat Yolculuğu” konulu panele katıldı. Akif Budak ve Özlem Mekik’in moderatörlüğünü yaptığı panelde TTSO Başkanı Erkut Çelebi’nin yanı sıra Artvin’in Kemalpaşa İlçesi Belediye Başkanı Erhan Yılmaz, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Gökdere, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ve Şef Selim Yeşilpınar konuşmacı olarak yer aldı.

Gıda sektöründe coğrafi işaretin öneminin farkında olduklarını belirten TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Trabzonumuzun 14 coğrafi işaretli ürünü var. Bunlar arasında Akçaabat Köftesi, Arsin Foşa Fındığı, Hamsiköy Sütlacı, Sürmene Pidesi, Tonya Tereyağı, Trabzon Kuymağı, Vakfıkebir Ekmeği, Vakfıkebir Külek Peyniri ve Yomra Elması olmak üzere 9 tanesi gıda sektöründen ürünler. Oda olarak Akçaabat Köftesi ve Trabzon Kuymağının coğrafi işaretini aldık. Ayrıca bu konuda çalışma yapan tüm kurumlara destek veriyoruz. Baklava, dondurma gibi birçok ürünümüz için de coğrafi işaret çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız her zaman söylediğimiz gibi Trabzon’un bir ürününe Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alabilmektir. Standımızdaki firmalarımız da coğrafi işaretli ürünler üreten firmalarımız. Ürünlerin uluslararası bilinirliğinin artması, gastronomi turizmini de etkileyecektir. Bu nedenle coğrafi işarete önem veriyoruz” dedi.

Ttso 3-5

Ttso 2-5