Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan’ın koordinesinde yürütülen denetim çalışmaları kapsamında, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri Trabzon genelinde tavuk döner satışı yapan toplu tüketim işletmelerinde kontroller gerçekleştirdi.
61saat'in haberine göre,
Denetimlerde hijyen koşulları, gıda güvenilirliği, muhafaza şartları, son tüketim tarihleri ve mevzuata uygunluk gibi başlıklar detaylı biçimde incelendi. Yapılan kontrollerde mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmelere yasal işlemler uygulandı.
İl Müdürlüğü, halk sağlığının korunmasına yönelik denetim çalışmalarının aralıksız süreceğini açıkladı.
Genel tabloya bakıldığında Trabzon’da gıda güvenliği konusunda olumlu bir tablo olduğu, ancak az sayıda da olsa kurallara uymayan işletmelerin tespit edildiği ve bu işletmelere kesinlikle göz yumulmadığı vurgulandı.











