Bölgesel

TRABZON'DA İŞSİZ KALMAYACAK!



İstihdam ve ekonomiye katkı sağlanması adına alınan kararları açıklayan Vali Kızılcık, “Trabzon’umuz ve ülkemiz 2011 yılında istihdam alanında önemli gelişmelere sahne oldu. 2011 yılında yakalanan bu başarılı grafiğin sürdürülmesi adına İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olarak bizde bazı kararlar aldık. Bu kapsamda Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında ilimize tahsis edilen ödeneğin tamamının kullanılması ve bu alanda yeni projelerin hazırlanarak ödenek tahsis talebinde bulunmasına karar verdik. Böylece daha çok sayıda istihdam sağlanmasını hedefledik. 2011 yılında başarılı uygulanan dere ıslah ve çevre düzenlenmesi projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve İl Özel İdaresi ile koordine edilerek hem eğitim, hem de uygulama amaçlı olarak hazırlanmasına karar verdik. Yaşlı ve hasta bakımı, özürlü bakımı alanında İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Trabzon Belediye Başkanlığı ile koordineli projeler hazırlanarak kurslar açılması ve hasta ve özürlülerin eğitimli bakıcılar tarafından bakılmasının sağlanması uygun bulundu” dedi.

İnşaat sektöründe ara eleman açığı ve İnşaat Ustası Sertifikaları için mesleki eğitim kurslarının açılmasını kararlaştırdıklarını kaydeden Vali Recep Kızılcık “İlimizde işçi ve işvereni buluşturan istihdam fuarının gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması uygun gördük. Uygulanan projelerin kalıcı ve sürdürülebilir olması için geçmiş yıllarda uygulanan istihdam garantili projeler sonucu işe yerleştirilenlerin mevcut durumlarının sürekli takip edilmesini kararını verdik. Ayrıca işe devam etmeyenlerin çalışmama nedenleri hususlarında analizler yapılmasına karar verdik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Verimlilik Şubesi tarafından ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör personeline yönelik iş motivasyonu ve verimlilik alanında ücretsiz eğitimler verilebileceğinin hususunun kamuoyu ile paylaşılmasını uygun gördük. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi üzerine Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde özel eğitim dalı, Sürmene Sağlık Meslek Lisesi’nde anestezi teknisyenliği dalı açılması kararlaştırdık. Politel İletişim A.Ş. ile 140 kişilik Turkcell Çağrı Merkezi kursu için hizmet alım ilanına çıkılmasına karar verdik” diye konuştu.

2011 yılında KOSGEB ile koordineli olarak gerçekleştirilen girişimcilik programlarından eğitim alan 461 katılımcıdan 70’inin KOSGEB’e proje sunduğunu ifade eden Vali Kızılcık, 60 katılımcıya proje başına 27 bin TL hibe sağlandığını, 10 projenin de 2012 yılına aktarıldığını kaydetti.

Vali Kızılcık, AB Hibe Projeleri kapsamında kadın istihdamının desteklenmesi adına hazırlanan 6 adet projede 325 katılımcının, genç istihdamının programında da 8 adet projede 218 katılımcının eğitim aldığını belirtti.