61SAAT HABER SERVİSİ - Gümüşhane’nin Dörtkonak Köyünde ikamet eden Turan Onur, Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) yakalanan Oğur, bir süre Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi gördükten sonra ileri tedavisi için KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırıldı.

Burada yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Oğur’a acil kan ihtiyacı olduğu için ailesi sosyal medyadan paylaşımlar yaparak vatandaşlardan yardım istiyor.

0+Pozitif acil kan ihtiyacı bulunan Oğur’un ailesi vatandaşların kendilerine ulaşmaları için iletişim numaralarını da paylaştı.

Kan verebileceklerin:

Ömer Oğur: 0 530 294 02 83
Onur Oğur: 05312352994

Telefon numaralarına ulaşmaları gerekiyor…

Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığının bölgede en sık görüldüğü iller arasında Gümüşhane yer alıyor... 

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedir: 
Bilindiği gibi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne keneler neden oluyor. 
Ancak çoğu kene ısırığı ağrıya neden olmazken, sadece kızarıklık veya deride hassasiyet gibi hafif belirtiler oluşur. 
Ancak bazı kenelerde insanlara önemli hastalıklar bulaştırabiliyor. 
Genel olarak kenenin hastalık bulaştırması için en az 24 saat boyunca deride yapışık kalması gerekiyor. 
Fark edildiği anda dikkatli şekilde yapıştığı deriden çıkarmak gerekiyor. 
Kene ile insanlara bulaşan hastalıklar arasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi geliyor. 
Kırım Kongo kanamalı ateşi, kenelerle bulaşan, ateş ve kanamayla seyreden ölümcül bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalık etkeni hastalıkla aynı ismi taşıyan bir virüstür. Kırım Kongo virüsü, dünyadaki en tehlikeli kene ile bulaşan virüstür. 
Kırım kongo kanamalı ateşi, aniden başlayan baş ağrısı, baş dönmesi, yüksek ateş, bel ağrısı, eklem ağrısı, karın ağrısı ve kusma gibi başlangıç belirtileri gösterir. Gözlerde, yüzde, boğazda kızarıklık ve damakta kırmızı lekeler yaygın olarak görülen belirtilerdir. Sarılık ve şiddetli vakalarda bilinç bulanıklığı da bu belirtilere eşlik edebilir.