Trabzon’un Çaykara ilçesi Demirkapı Mahallesi’nde yaz Kur’an kursunun açılışı 29 Ağustos 2025 Cumartesi günü yapıldı. Yukarı Mahalle Camii yanında inşa edilen 3 katlı, toplam 550 metrekarelik binada ilk eğitim kampına Mardin Kızıltepe’den gelen 16 kişilik hafız öğrenci grubu katıldı.

Yoğun katılımla açılış gerçekleşti

Açılış törenine Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz, Trabzon İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, İstanbul Fatih Camii başimam hatibi Metin Çakar, Şişli Mecidiyeköy Camii başimam hatibi Ali Derman, Trabzon Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Polat, Trabzon Merkez Kur’an Kursu Müdürü Ömer Açar, Yıldırımlar Camii imam hatibi Selim Abanoz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitim ve barınma için donanımlı bir yapı

Yeni açılan Kur’an kursu, öğrencilerin rahat bir eğitim ortamına kavuşması için modern imkânlarla donatıldı. Bina içerisinde imam lojmanı dışında misafir hoca lojmanı, iki öğrenci yatakhanesi, üç derslik, 40 kişilik yemekhane, mutfak, kiler, cemaat oturma alanı, kütüphane, misafir odaları ile bay-bayan şadırvan ve lavabolar yer alıyor.

Kurs binasında ayrıca yangın alarm sistemi, jeneratör, klima ve yedek su deposu da bulunuyor. Toplam 25 öğrenci kapasiteli kurs, yaz dönemlerinde Diyanet İşleri’ne bağlı hafız öğrencilerin eğitimlerini geliştirmelerine imkân sağlayacak.

Hatimler ve dualar yapıldı

Mardin Kızıltepe Kur’an Kursu’ndan gelen hafız öğrenciler, açılışın ardından Kur’an eğitiminin yanı sıra hatimler yaptı. Kursa destek verenlerin vefat eden yakınları için camide Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.

Demirkapı Mahallesi’nde 2 bin metre rakımda bulunan kursun kış aylarında kapalı kalacağı, yaz aylarında ise hafız öğrencilerin eğitimlerine devam edeceği bildirildi.

65527807009605

496931119821035

Ekran Resmi 2025 09 03 15.32.54

Kaynak: Çaykara Gündem