Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon'un sadece futboldan ibaret olmadığını ifade etti.

Çakıroğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Trabzon için futbol sadece futbol değildir.
Çok fazla anlam yükleriz ve varoluş olgusu olarak görürüz futbolu.
Şehrin ticaretinden tutun sosyolojisine kadar her şeyi etkiler.
7'den 70'e herkesin ilgi ve kabul edelim ki bilgi alanında yer alır.
En iyi terapimiz Trabzonspor maçları ve galibiyetidir.
Tabi bu tutkunun da en duygulu anını stadyumda yaşıyoruz.
Geçen yıl şampiyonlukla taçlandırdığımız sezon ve oluşan yoğun ilgi bir takım aksaklıkların görülmemesini ya da önemsenmemesini sağladı.
Lakin yeni sezona stadyum özelinde ciddi sorunlar ile başladık.
Sporu ve kurumları yönetmeyi prensip edinen hakim siyasi irade, kanaatimizce kurumların verimliliğini negatif etkiliyor.
Stadyumda protokol düzenlemesi Gençlik Sporlardadır.
Lakin varolan protokol  kurallarını uygun düzenleme iradesi kimde, protokol belli değil…
O kadar amatör ve ciddi sorunlar var ki binlerce TL ödeme yaparak koltuk alan arkadaşlarımız maça gittiiklerinde tribünde konar göçer insanların çokluğundan, kimi zaman yerlerinde birilerinin oturduğundan şikayetçiler.
Bu hafta pasolig kartı olmadığı için TFF de yöneticilik yapan yapmakta olan arkadaşlarımızın yakınları kurallar  uygulanarak  maça giremezken  biletsiz, davetsiz bir sürü insanın bir şekilde stada, protokole  dahi kuralsız bir şekilde girebildiğini gözlemledik. Vip platinyum gold vs diyerek satılan hizmetin karşılığı verilmeli. Tranzonspor’un divan kurulu, sicil kurulu en üst organı olup genel sekreterini, üyesini, Sportif A.Ş nin bağımsız yöneticisini hatta kulüp değerlerinden Sayın Besim Kahraman Bey'i protokolünde ağrlamayan, ağırlayamayan irade idare sorgulanmalıdır. 
Tabi kurallara uygun düzenlenmeyen tribünler ve protokol özelliğini kaybedince Vali, Belediye Başkanı gibi şehrin bürokratları için protokol içinde ayrı bir protokol alanı oluşturuldu.
Bu durumda ayrı bir rahatsızlık oluşturuyor.
Binlerce kişiyi güvenlikçi olarak stadyumda istihdam eden kulübümüzün bu konuda hassasiyet göstereceğini umuyorum.
Şayet birileri bir şekilde bilet almadan veya davetsiz olarak tribünlere girebiliyorsa bununda yolu, yöntemi açıklansın, anlatılsın. 
Gençlik Spor İl Müdürlüğü kendi düzenleme alanı dışında ve kapıdaki görevlilerin etkisiyle bu alanlarda sorun yaşandığını düşünüyorsa bunu da kulüp yönetimiyle daha sıkı işbirliği yaparak çözüme ulaştırmalıdır.
Şehrin bürokrasisinin de gözünden kaçmaması gereken ve kaçmadığını düşündüğüm bu disiplinsizlik, kontrolsüzlük için çalışma yapılmaması siyasetin etkin müdahilliğini bize düşündürüyor.
Otopark sorunu, girişlerde yaşanan aksaklıklar, kırık koltuklar bir yere kadar anlaşılabilir ancak topyekün stadyum yönetiminin ve görevlilerin şimdiden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ekonominin her geçen gün zor şartlar yarattığı ortamda insanlar için pahalı ama vazgeçilmez bir tutku olan futboldan elde edilen seyirci gelirlerinin de eşit paylaşılması gerekiyor. Bir gurup ücretsiz maç seyrederken diğer guruba bu maliyet ödetilmemeli.
Bilet fiyatlarının da yeniden gözden geçirilmesi, herkesin bu heyecanı tribünden yaşayabilmesinin sağlanması gerekiyor."