Trabzon’da sokak hayvanları için yaşam alanı yapmak isteyen Ortahisar Belediyesi, bütün girişimlerine rağmen uygun alan bulamadı.
Bu konuda bir arpa boyu yol alamadıklarını kaydeden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bugün Ortahisar Belediye Meclisinde yaptığı bilgilendirmede, işgalci olmak pahasına bu adımı atmak zorunda olduklarını söyledi.
Sokak hayvanları ile ilgili Ortahisar İlçe sınırları içerisinde uygun olarak düşündükleri yerlerle ilgili girişimler yaptıklarını, yazışmalar yazdıklarını kaydeden Kaya, “İlçe sınırları içinde uygun olduğunu düşündüğümüz her yerle ilgili yazışmalar yapıyoruz. Fakat bir arpa boyu yol alamadığımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Doğal yaşam alanı yapmamız lazım. Kısırlaştırmayı arttırmamız lazım. Öncelikli eksiklikler olarak karşımızda duruyor.
Bütün kredimiz tükettiğini, radikal tedbirle almamız gerektiğini gerekirse işgalci denilecekse de kamuya ait, arazi ne bulursak oralarda işgalci olmak pahasına bu adımı atmalıyız. Yer anlamında Ortahisar Belediyesi olarak çok sıkıntı yaşıyoruz” dedi.
YEREL YÖNETİMLERE BAKIM EVİ…
Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda meclisten geçen yeni yasayla birlikte sokaktaki tüm köpeklerin toplanarak sahiplendirilenceye kadar barınakta tutulmasını hükmediyordu. Bu noktada, yere yönetimlere ise basımevi kurmaları ve mevcut şartları iyileştirmeleri için de 31 Aralık 2028’e kadar süre tanıyordu.
Bu noktada Ortahisar Belediyesi de ilçede bir bakım evi kurmak için yasanın çıkışından itibaren çalışmalara başlamıştı.