30 Haziran'daki duruşma öncesi CHP'nin 81 il başkanı Ankara'da bir araya geldi. Kurultay sürecini ve dava gündemini değerlendiren toplantıya CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak da katıldı. 2023'teki kurultayda değişimden yana tavır alan Trabzon örgütü adına açıklamada bulunan Bak, dıkkat çeken ifadeler kullandı.

"Dava siyasi, hukuki zemini yok"

Kurultayın iptali için açılan davayı tamamen siyasi olarak nitelendiren Bak, "Bu dava, CHP'yi kuşatmak, içe hapsetmek ve iktidar yolundaki yürüşünü kesmek amacıyla yapılmıştır. Davanın hukuki bir zemini bulunmamaktadır. Bu durum kamuoyu tarafından da açıkça görülmektedir." dedi.

Toplantıda alınan ortak kararı da paylaşan Bak, "Kurultay sürecini başlatan il başkanları olarak bu davaya sessiz kalamayız. Sürecin her aşamasında genel başkanımızın arkasındayız. 81 il başkanı olarak desteğimizi net bir şekilde ifade ettik." açıklamasında bulundu.

"Bu operasyon CHP'ye yapılmış bir saldırıdır"

CHP'ye yönelik baskılara dikkat çeken Mustafa Bak, tüm milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve geçmiş genel başkanların da bu süreçte kenetlenmesi gerektiğini belirtti. Bak, "Cumhurbaşkanı adayımızın alıkonularak cezaevinde tutulması, belediye başkanlarımızın tutuklanmaları, herkesin tutuklandığı bir yerde bu durum CHP'ye yapılmış bir operasyondan başka bir şey değildir. Cumhurbaşkanı adayımızın ve belediye başkanlarımızın serbest kalması için yolumuza ve iktidar olma mücadelemize devam etme kararı aldık." ifadelerini kullandı.