Yoğun bir seçim furyasını atlattık. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri, önceside ramazan ayının rehaveti, daha öncesinde piyasaların ‘Ne olacak’ tedirginliği nedeniyle yaşadığımız durgunluk derken, Emmoğmu’nun düğünü araya girmese boğulup gidecektik bu yoğun gündemde.

Genel manada İstanbul’un taşı toprağı konut ve iş merkezi olmuş desek az olmaz. Her tarafta yükselen bir inşaat, yükselen yeni konutlar, yapılan yeni yollar. İstanbul baştan aşağıya bir şantiye.

Konut sektöründe koşturan Trabzonlular Türkiye’de istikrarın sürmesi noktasında işlerin dahada iyiye gideceğini tahmin ediyor.
Trabonluların sektörde öne çıkmasındaki en büyük nedeni ise güvenilir olmaları, .başladıkları işleri zamanında bitirmeleri ve hep farklı alışılmışın dışında projelerin peşinde koşmaları.

Trafik bildiğiniz gibi, herkeste bir navigasyon, trafik, yetişememe telaşı. 5 tane daha İstanbul Boğaz köprüsü yapılsa yetmez İstanbul’a.
Hani hep diyoruzya şehirlerin kalbi, meydanı buluşma noktaları çok önemlidir diye. Taksim’de özellikle Trabzon’da müzdarip olduğumuz çöp konusunda gezici timler ve şirin küçük çöp toplama araçları oluşturulmuş.

Hani Trabzon meydanı içinde yapılsın dediğimiz.

Ve günde 5 milyon insan sirkülasyonunun olduğu Taksimde insanlar bu işi çözmüş, dileriz Trabzon’da da bu yönde bir çözüm ile görüntü kirliliğinin önüne geçilir.

Trafik konusunu herkes benimsemiş, şikayet eden yok, herkes kendini trafiğe göre planlıyor.

İstanbul’daki Trabzonsporlulardan da bahsedelim.

Emin olun buradaymış gibi hatta daha bir hevesli seviyorlar Trabzonspor’u. Adeta bir aşk yaşıyorlar takımlarıyla.
Kulüp Başkanı Hacıosmanoğlu’nun metropol kentte havası büyük.

Bizim başkan büyük adam ama biraz yalnız kalıyor, yanlış adamlarla işe başladı, buna rağmen Cardozo’yu Trabzon’a getirdi ye helal olsun.

Geçen sene Trabzonspor’dan tad alamadık inşallah bu sene alırız’ diyorlar.
Uzungöl’e büyük özlem var fakat buradaki çirkin yapılaşma İstanbul’unda gündeminde. Ayrıca Araplar’ın Trabzon’a olan ilgisi İstanbul’da da çok konuşuluyor. Hatta İstanbul’da ikamet edip Trabzon’daki evini Araplar’a kirayanlar bile var.

NOT: Değerli okurlarımız yazının bu kısmı İstanbul seyahatimdeki ziyaretleri yani biraz benim özelimi içermektedir. Oradaki dostlarımı zikretmeden bir İstanbul’u yazmak olmaz. Senin eşinden dostundan, ailenden bize ne diyeceklerin bu kısımndan sonraki bölümde hoşgörülerine sığınıyorum. .

İSPARK’DA BİR TRABZONLU

Uçaklar ful fiyatlar tavan bizde anne babayı aldık Metro ile İstanbul yoluna koyulduk.

Zevkli bir otobüs seyahati idi. Değerli kardeşim kitap kurdu Haluk Çetin’in hediyesi olan Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören’in ‘Şu Hortumlu Dünya’da Fil Yalnız bir Hayvandır’ ve Psiko Analist’in yazarı John Katzenbach’ın Profesör adlı kitabını kendimize yoldaş edindik.

Yolllar ve şoförümüz çok iyiydi. Ama şoför ve muavinlerin biraz daha az, konuşması, otobüslerin de elektronik eksikliklerinin gidelirmesi şart.

Kimlerle biraraya gelmedik ki koca İstanbul’da, Trabzonlu Hemşerimiz İSPARK Bilgi İşlem Şefi Ömer Faruk Kaya, sektördeki yenilikleri İSPARK’a anında entegre eden çağı yakalamaktan da öte uluslararası arenada işini sıkı takip eden bir isim.

İSPARK İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en fazla para kazanan şirketi. Kaya’da bu şirketin bilişim işlerindeki en yetkili isimlerinden. Trabzon Büyükşehir olduğu için biraz tecrübelerine ihtiyacımız var dedik. Seve seve gönülden gelir gereken her desteği Trabzonumuz için veririm dedi. Kendisine Trabzona olan sevdası ve hemşerilerine İstanbul’da gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ederim.

DOĞUM GÜNÜ DEĞİL MAÇKALILAR BULUŞMASI

Maçka Mataracı’dan, hızlı mı hızlı, çalışkan mı çalışkan, atarlı mı atarlı.

Yıllardır İstanbul Ankara’da, İstanbul’da şantiyelerin tozunu yutmuş bir İnşaat mühendisi, Dinçer Mataracı.

Her gitmemizde nerede olursa olsun işini gücünü bırakır gelir. Hakkı çoktur bizde. KTÜ’lü bir İnşaat mühendisi olarak şu anda Gökyol isimli firmada Şantiyelerden sorumlu olarak birçok şantiyenin başında koşturuyor. İstanbul’da sektörü, piyasayı yemiş yutmuş desek azdır.
32. Yaş gününe davetini kıramazdık, katılmak boynumuzun borcu dedik.

Doğuş Grubu’nda önemli bir mercide görev yapan kardeşim Karabulut Kısa ile birlikte davete icabet ettik. Karabulut Kısa’da vizyonu geniş, başarılı ve geleceği gören bir mimar. Önü açık. Türkiye’nin en büyük şirketinde görev almak da böyle becerileri gerektirir zaten. İleride daha iyi mevkilerde göreceğimizden şüphemiz yok. Onun dop dolu sohbeti ile Taksim sokaklarını arşınladık.

 İstanbul Asmalı Mescit’deki mekana girdiğimde kendimi Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği lokılinde hissettim. Tanıdığım birçok maçkalıya tanımadıklarım da eklenmiş, İsimlerini sayamam ama hepsi gönülden içten samimi dostlar.
Bayağı kalabalık olmuşlar. Mataracı sülalesi İstanbul’da Trabzon’dakinden daha yoğun bir birilkelik yaşıyor kendi aralarında. Trabzon’dan gelen misafirlerini de her zaman baştacı ediyorlar. Bu aileyle tanışmamazı vesile olan Dinçer Kardeşimize de teşekkür ediyor 32. Yaşının kendisine sağlık mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz.

SÖZENLER İSTANBUL’DA

İstanbul nüfusuna geçen hafta artı 1 ile eklenen genç girişimci işadamımız Sözenler Yapı Marketin yöneticilerinde ekstrem sporları ile de Trabzon’da adını sık sık duyduğunuz Emir Sözen. İstanbul’da bazı girişimlerde bulunacağım deyince bizde elimizden ne gelir diye koştuk, Hayırlı olsun dedik. 

Kent Plus Center adında 35 katlı devasa bir yaşam merkezinde Home Ofis tutmuş. Daha ofisi döşemeden kendini sahalara atmış, şimdiden girişimlere başlamış. ‘Trabzon’dan çıkınca insanın ufku açılıyor’ sözünü ilk dulduğumuz kişi değildi fakat haklılık payı çok yüksek bir kelime bu, Emir Sözen’e İstanbul’daki yeni iş yaşamında başarılar diliyoruz bu arada geçtiğimiz günlerde Emir Sözen-Semire kardeşimizle nişanlandı. Dileriz Allah mutluluklarını daim eder

TRABZONLU DÜĞÜNÜ

Düğün öncesi Zeytinburnu’nda yine bir Trabzon aşığı olan dayım Arsinli İhsan Erbay ile Trabzon ve Trabzonpor üzerine uzun uzun sohbet ettik. Aklı fikri Trabzonspor’da. Hocaya’a güveniyor ‘Aman ne olur Fener’i orada yenin de başımız dik gezelim İstanbul’da diyor.

Trabzonspor’un yenildiği her maçta kahrolur bizi arar, yendiği her maçta da mutluluktan adeta uçar.

Öğretmenliğin yanında tur rehberliği ve hocalık gibi birçok işte koşturuyor. Malum İstanbul’da yaşam zor. Trabzon’a olan sevdası hiç bitmez. Pazar kahvatılarında Trabzon pidesini kendi elleriyle yapar. 

Bizim sülela biraz İstanbul tarafında yoğunlaşmıştır. Burada sadece birkaçını yazabiliyorum.
Kadir Esaspehlivan. Trabzon’da Yavuz Selim’de top koşturmuş, spor öğretmeni olduktan Sonra İstanbul’da birçok okulda yöneticilik yapmış ve yapmayada devam ediyor. Şimdi Özel Tahran Kolji’nde müdür yardımcısı.

Amcam Tahir Esaspehlivan usta bir denizcidir, Trabzon’da Hayali garajının tozunu yutmuş sonra İstanbulllara göç etmiş. Karaburun’da balık restaurantı var.
Oğlu yani bizim emmoğlu Can Esaspehlivan’da onunla birlikte. İstanbul’un jet sosyetesi, uzak olmasına rağmen bu mütevazi Kayıkçı Balık Restaurant’ına uğrar.  Nefis balıklarını tadar.

Emmoğlu Can’ın Özlem kardeşimizle birlikteliğini perçinleştirdiği muhteşem düğün törenide bu mekanda oldu.
Kemençeler, tulumlar, havai fişekler, silahlar derken, Trabzonlu düğünü nasıl olurmuş İstanbul’da görmüş oldu. Jandarma’ya 26 kez ihbar edildik.  Jandarma’da sağolsun ‘Ne yapalım onlara her yer Trabzon’ deyip gelip gelinimiz ile damadımızı tebrik etti. 

Emmoğlu ‘Benim düğünü de yazarsın artık’ demişti. ‘Yazmam mı’ dedim.

O şimdi balayında, biz yine klavye başında. Can’ıma Özlem’i ile ömür boyu mutluluklar diliyorum ve birbirlerine çok yakışan bu genç çifti Allah ayırmasın diyorum. 

KAHKHA TUFANINA HAZIR OLUN

Sene 2002. Zigana TV’de kameramanlık yapıyor stüdyonun ve sokakların tozunu yutuyorum. Dönemin en çok ilzelenen komedi programı Seymen ile Adem’in Sebahat ile Melahat’ini az çekmemişimdir.

Sebahat ile Melahat Trabzon sınırlarını aştı. Türkiye’nin ilk 3 yönetmeninden biri olan Çocuklar Duymasın’ın mimarı Birol Güven, Seymen Aydın’ın kendi yazdığı bu projeye kısa sürede okey verdi.

Filmin çekimleri tam 1,5 ay sürdü. Trabzon’dan İstanbul’a uzanan bir komedi Tufan’ına şahitlik edeceğiniz Sebahat ile Melahat’in Kasım veya Aralık ayında vizyona girmesi bekleniyor.

Seymen Aydın ile Kdıköy’de biraraya geldik. Filmden oldukça umutlu. İnsanların bol kahkaha ile izleyeceği küfür içermeyen bir film olmuş.
Çekimleri Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde başlayıp İstanbul’da tamamlanan Sebahat ile Melahat’I izlemek için şimdiden sabırsızlanıyorum.
Oyunculuk kariyerini tırnaklarıyla tırmanan Seymen Aydın kardeşimizede sanat hayatında başarılar diliyorum.
İstanbul Bahçeşehir’de tanıştığımız Ak Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan’ın oğlu Cemalettin Aykan’ada misafirperliğinden ötürü teşekkür etmeden geçemeyeceğim ve hoş sohbetinden

2 günde ancak bu kadar ziyaret olur İstanbul’da.

Dedikya biraz benden, biraz bizden oldu bu yazı. Bir seferlik bizi  hoşgörün.  Sizleri sıktıysam affola ama gurbette Trabzon’a hasret çekenleri ve Trabzonlu olarak mücadele veren çevremizi, ailemizi, siz değerli okurlarımızla da buluşturmuş tanıştırmış olduk.