Trabzonspor ağırladığı Akhisarspor'a puan vermedi. Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor evinde , Akhisar'ı ağırladı. Geçen hafta 3 puana bu kadar yakınken , 1 puanla yetinen bordo-mavililer, evinde ve taraftarı önünde 3 puanı almak için sahaya çıktı.

İlk yarıyı değerlendirerek başlamak istiyorum;

YAKALANIP DEĞERLENDİRİLEMEYEN POZİSYONLAR VE KALECİLERİN HARİKA PERFORMANSI

Trabzonspor'un hızlı başladığı maçta oyun, rakip saha yönünde tıkanan bir oyuna dönüşüyor. Yusuf'un ayağına sürekli top gelmesi maçın seyri açısından çok iyi. Akhisar Trabzon karşısında kontrollü davranıyor fakat Trabzonspor'un temposu ve savunmadaki korumacı yaklaşımı buna pek imkan sağlamıyor.

Novak konusunda orta sahada pas yapıp defans oyuncularının Novak'a olan konsantresi, bu kadar pas yüzdesinin olduğu bir maçta, Trabzonspor'u daha fazla öne taşıyacaktır.

Ekuban'ın çok çizgi üzerinde kalaması gol yollarını zrluyor. Osa ki bu maçın Ekuban ve Yusuf'un üzerinden kazanılacağını düşünüyorum. Yusuf oyunun içerisine bir türlü adapte olamadı.  Trabzonspor'un 2. yarıdaki oyun düzeni değişmeli, oyun bireyselliğe dönünce maçın ortalarına doğrı oyuncu dağılmasıyla birlikte oyun da dağılıyor. Bordo-mavililerin zaafı da bu olsa gerek. Daha az temaslı ve daha yakın bir oyun olmalı. 2. yarıda Ünal hocanın bu düzeni değiştireceğini düşünüyorum.

0-0 LIK DİRENÇ AKHİSAR'A DAHA FAZLA GÜVEN VERİYOR!

Ekuban ve Yusuf'un Rodallega'nın etrafından ayrılmaması gerekiyor.  İlk yarıda, Ekuban'ın bir şutu direkten dönerken, Rodallega'nın mutlak gol şansını değerlendirememesi nedeniyle devre arasına 0-0'lık eşitlikle girildi.

İkinci yarıda ise;

Trabzonspor yüksek pas oranını bırakıp daha çabuk çıkmaya çalıştı. Akhisar'ın yerleşip kalabalık çıkması bordo-mavilileri zorladı. Trabzonspor bulduğu atakları değerlendiremeyince, çok hızlı atağa çıkan Akhisar, Trabzonspor karşısında  golü bulmuş oldu.

Neyse ki Trabzonspor çabuk toparlandı. Yediği golden 5 dakika sonra Nwakaeme ile skoru eşitledi. Ardından gelen penaltı atışıyla maçı 2-1 'e getiren bordo-mavililer ,belki oyunu üst seviyeye taşıyamadı ama net bir skorla öne geçti.

Trabzonspor'un, özellikle de bugün dirençli ve enerjisi yüksek bir performans sergilemeden  bu kadar pozisyona girmiş olması memenuniyet verici. Trabzonspor'un en büyük kazancı ise yediği golün hemen ardından skoru eşitlemesi, oyunda kalması oldu. Aksi takdirde maçı döndürmek zor olabiliirdi. Mesela Olcay'ın Roldallega'ya gönderdiği mükemmel pası, Rodallega'nın gole çeviremeyip mutlak gol şansını değerlendiremesi buna kötü bir örnek olurdu. Ünal Karaman'ın oyunu iyi okuması Trabzonspor'u daha hızlı çıkmaya yönlendirerek oyunu daha zevkli hale getirdi. Olcay Şahan'ı oyuna almasıyla birlikte, rakip kaleye gönderilen top sayısını artırdı. 90+7 dakikanın sonunda ev sahibi Trabzospor , Akhisar'ı 2-1 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Alınan bu sonuçla birlikte Akhisar Bld 21 puanla ligin son sırasındaki yerini korurken, Trabzonspor ise 40 puanla 4. sıradaki yerini korudu. Bir sonraki hafta görüşmek ümidiyle...