61SAAT.COM YORUM HABER/Trabzon’un en işlek caddelerinden olan Kunduracılar Caddesi’nde, Zabıta ekipleri ile vatandaşın tartıştığı anlar objektiflere böyle yansıdı. 

Siyah bir minibüs, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin araca bindirmeye çalıştığı bir kadın. 

Vatandaş bir anda zabıtanın etrafını sardı, 66 yaşındaki kadını alma gerekçesini sordu. 

Hakkında şikayet olduğunu, insanlardan kadının hakkından fazla para talep ederek insanları zorladığını ifade eden Zabıta’ya, ‘şehirde o kadar dilenci dolanıyor, bazısının ne olduğu belli değil, kaldırımlar işgalden yürünmüyor, sizin başka işiniz mi yok, kala kala bu kadına mı kaldınız’ diye tepki göstererek kadını zabıtanın elinden kurtardı. 

Zabıta almak için diretince de, vatandaş  Zabıta’ya tepki gösterdi, tartışma çıktı. Zabıta gelen tepkiler üzerine olay yerinden ayrıldı. 

66 Yaşındaki Akçaabatlı Asiye Y. ise fenalık geçirmeye ramak kala elindeki iki bağ maydonoz ile yarın kilo tereyağını etrafındaki vatandaşa vererek ‘Habunları alın ben gideyim,  dayanamıyorum, bunları karakola vereceğim’ dedi. 

Zabıtayı Polis’e şikayet edecek olmasındaki masumiyetten aslında Asiye teyzenin kendine göre normal yasal bir iş yaptığını biliyor olması bir tarafa, vatandaşın dediği gibi 66 yaşında, kocası bir kazada vefat etmiş, bağında bahçesinde yetiştirdiği iki bağ maydanozu, iki bağ lahanayı, yarım kilo tereyağını satarak çocuklarını okutacak kadını mı buldunuz. 

Ki o kadın, seyyar satıcı damgası yememek için hiçbir yere tezgah açmaz, kimseden karşılıksız para kabul etmez, ellerinden poşetlerini bir kenara bırakmaz, poşetleri koluna takar ve sattığı mala fiyat da koymaz. Ne verirsen ver evlatlarımı alın terimle okutmaya çalışıyorum, ben dilenemem’ diyor. 

Seyyar satıcılık suçtur, belki bu haberde diyeceksiniz ki seyyar satıcılığı teşvik ediyorsunuz. 

Ama bir tarafta da vicdan diyesi geliyor insanın. Vicdan. 

Ve gördünüz bu şehir size Asiye Teyzeyi vermedi. Gidin gerçekten bu şehirde yaptıkları kaçak yapılarla, imara aykırı inşaatlarla, kaldırım işgalleri ile dilencilerle uğraşın. Ağababaların belediyeden kaçırdığı milyonların peşine düşün. 

Asiye teyzeyi rahat bırakın.