Kahramanmaraş'ın yerel takımlarından İstiklalspor'un bazı futbolcularının, Pazarcık merkezli depremin ardından enkaz altında kaldığı öğrenildi.
ERCAN KUL "OYUNCUMUZA ULAŞAMIYORUZ"
Takımın Teknik Direktörlüğünü yapan Trabzonlu Ercan Kul 61saat’e konuşurken “Büyük bir şok geçirdik çok şükür şu an atlattık, sadece oyuncularda sıkıntı oldu. Tesis çöktü, biz Gaziantep'te ailece yakalandık. Gece arabada yattık, sabah kurtarmaya gittik. Bize ne spor kamuoyunda, ne belediye ne spor adamlarından kimse destek olmadı. Oyuncumuz Taner’i 5 gibi enkazdan çıkardılar ancak vefat etti. Oyuncumuz Saruhan Polat ve Hakan Doğan enkaz altında biz de ulaşamıyoruz. Benzin yok, gitmede gidemiyoruz. Ailemi aldım, Kahramanmaraş’a gittim kurtarma yerine gittim, Burhanettin’i çıkardık hastaneye gönderdik, hastanede bakacak kimse olmadığı için özel araçla Gaziantep'e özel araçla Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesi'ne getidik, onun da durumu kritik olduğu için Ankara'ya sevk ettiler, ben de ailemle Gaziantep'teyim, Hakan ve Saruhan ile ilgili haber alamıyoruz. Enkaz altından aynı binada 6-7 güreşçi var, onlardan da haber alamıyoruz” ifadelerini kullandı.
TESİS TAMAMEN ÇÖKTÜ
Yaşanan deprem sonrası İstiklalspor’un kullandığı tesis tamamen çöktüğü ve arama faaliyelerinin devam ettiği ifade edildi. Takımın bir diğer Trabzonlu futbolcusu Tolga'nın da durumunun iyi olduğu ve Trabzon'a döndüğü gelen bilgiler arasında.