Trabzon doğumlu 70 yaşındaki Havva İbrahimoğlu, hayatı boyunca içinde ukde kalan okuma yazma hayaline yıllar sonra kavuşuyor.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yaşayan İbrahimoğlu, Başiskele Belediyesi tarafından açılan Okuma Yazma Kursu’na kayıt olarak eğitim almaya başladı. Ancak baharın gelmesiyle birlikte bahçe işlerinin yoğunlaşması sebebiyle kursa gitmekte zorlanınca, öğretmeni ona evde ders vermeye başladı.

Küçük yaşlarda babasının yatalak kalması nedeniyle kardeşleriyle birlikte tarla işlerine koşan, ardından evlenip beş çocuk büyüten Havva Teyze, bu süreçte okula gitme fırsatı bulamamıştı. Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği sayesinde yeniden umut bulan Havva İbrahimoğlu, şimdi azmiyle herkese örnek oluyor. En büyük hayali ise okuma yazmayı öğrendikten sonra Emine Erdoğan’a bir mektup yazmak.

EMİNE ERDOĞAN'A MEKTUP YAZACAK!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde Okuma Yazma Kursu'na kayıt olan 70 yaşındaki Havva İbrahimoğlu, bahçesindeki işlerinin artması üzerine derslere gitmeye fırsat bulamayınca öğretmeni ayağına gidiyor.
Başiskele’de yaşayan 70 yaşındaki Havva İbrahimoğlu Başiskele Belediyesi’nin yetişkinler için açtığı Okuma Yazma Kursu'nda derslere katılıyor. Baharın gelişiyle birlikte Havva İbrahimoğlu’nun bağ bahçe işleri arttığı için kursa gitmeye fırsat bulamadı. Öğrencisinin gayretini bilen kurs eğitmeni, gayreti boşa çıkmasın diye dersleri Havva İbrahimoğlu'nun evinde sürdürüyor.

Ekran Resmi 2025 05 13 10.14.07

Trabzon'da dünyaya gelen ve okula gitme çağında babasının yatalak kalması üzerine kardeşleriyle birlikte tüm tarım işlerini üstlenmek zorunda kalan İbrahimoğlu, ardından evlenmesi ve beş çocuğunu büyütmesi sebebiyle okuma yazma öğrenmeye fırsat bulamadı.
Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği çerçevesinde Başiskele Belediyesi’nce Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde açılan kurslar imdadına yetişti. Havva teyzenin kışın eğitimleri kurs merkezinde sürdü. Ancak yazın bağ bahçe işlerine başlaması üzerine öğretmenleri bu kez eğitimi onun ayağına getirdi. 70 yaşındaki Havva İbrahimoğlu da hayat boyu içinde ukde kalan okuma yazmayı öğrenmek için büyük gayret gösteriyor.
Havva İbrahimoğlu okuma yazmayı iyice öğrendikten sonra Emine Erdoğan'a mektup yazıp göndermek istediğini söyledi.

Ekran Resmi 2025 05 13 10.13.58Ekran Resmi 2025 05 13 10.13.52Ekran Resmi 2025 05 13 10.13.45Ekran Resmi 2025 05 13 10.13.39

Kaynak: İHA