Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Alanyaspor ile karşılaştı. Karşılaşma öncesinde Bordo mavililere kötü haber geldi. Son antrenmanda sakatlık yaşayan Djaniny'nin alt baldırında ağrıları olması nenden ile Alanyaspor maçı 21 kişilik kadrosuna alınmadı. Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı bu gelişme üzerine Djaniny yerine Afobeye 11 de şans verdi. Avcı taktiksel olarak ta bir hamle yaparak sakatlıktan dönen Baker ‘ı gecen hafta şans verdiği Abdulkadir Parmak yerine 11 monte etti.

Karşılaşma ilk yarısında Trabzonspor yeni dizilişi ile rakibi durdurmayı başaramadı. İki taraf acısından oldukça bol pozisyonlu bir yarı oynandı. Oyuncular ikili mücadeleler de gözünü budaktan sakınmadı. Maçın hemen başın birçok sert çarpışma sonrası sakatlık yaşandı. Trabzonspor daha çok rakibi durdurup defansın arakasına atılan uzun toplarla ataklar yaptı.  Bu ataklarla da Bordo mavililer Afobe, Ekuban ve Bakasetas ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. 

Ekuban, Bakasetas ve Nwakaeme durağan bir performans sergilediler. Berat ile Baker orta sahadaki pas trafiğini yeterince kuramadılar. Bekler de çok defansif oynayınca Trabzonspor ilk yarıda istediğini alamadı. İlk yarıda Alanyaspor oyunun hakimi idi. Bir çok pozisyon buldular. Karşılaşmanın 36. dakikada Moubandje'nin vuruşunda Uğurcan topu çıkardı dönen topu Berkan tamamladı Alanyaspor topu ağlara gönderdi. Alanyaspor bulduğu bu gol ofsayt nedeniyle iptal oldu.  Taraflar ilk yarıdan golsüz beraberlikle ayrıldı. 

İlk yarısı 0-0 sonuçlanan müsabaka sonrası devre arasında Abdullah Avcı’nın oyunculara sert uyarılar yaptığı öğrenildi. Bordo mavililer ikinci yarıya yaklaşık 10 dakika geç çıktı. Bu süre zarfında sahada bekleyen Alanyasporlu oyuncular ise bireysel ısınma hareketleri ile soğuk havaya direndiler. İkinci yarıya gene baskılı başlayan taraf Alanyaspor oldu. İkinci yarının başlarında Trabzonspor bir şok gol yedi. Alanyaspor’u öne geçiren golü 66. dakikada Sağ kenardan gelen ortayı arka direkte Ceyhun indirdi Mustafa kafayla ağlara gönderdi. 

Gol sonrası Avcı oyuna müdahale ederek Baker yerine Yunus oyuna aldı. Keşke bunu golü yemeden önce yapsaydı. Karşılaşmanın  73 . Dakikasında orta alanda yapılan hatalı pas sonrası Davidson aldığı topla ceza sahasına girdi vuruşunda top köşeden ağlara gitti. Alanyaspor 2-0 lük üstünlüğü yakaladı. Yusuf Sarı, Serkan'ın yerine oyuna girdi. Golden 4 dakika sonra Nwakaeme'nin şutunda Berkan İsmail’in top eline çarptı. Hakem Suat Arslanboğa VAR'a gidip penaltıyı verdi. Topun başına gecen Bakasetas penaltıdan skoru  2-1 getirdi. Bu dakikadan sonra Marlon'un yerine Abdülkadir oyunda. Değişikliklerin hemen ardından karşılaşmanın sonunda hızlı gelişen atakta soldan yapılan ortada Davidson sert vurdu top Uğurcan’ın koruduğu kalenin ağlarına gitti. Alanyaspor bu golle Trabzon deplasmanından 3-1 galibiyetle ayrıldı. Akdeniz temsilcisi tıpkı gecen sene olduğu gibi Trabzonspor’un hayallerini yarıda bıraktı.


Bakasetas golünü attı rekoru kırdı. Trabzonspor formasıyla 7 maçta 4 gol atan Bakasetas, Bordo-Mavililer'e 12 puan kazandırmıştı. Yunan yıldız, ligin ilk yarısında ise Alanyaspor'da 7 gol atmıştı. Ara transfer döneminde geldiği Trabzonspor’da kısa sürede ‘Çilingir lakabını alan ve 7 maçta 4 gol atıp 12 puan kazandıran Bakasetas, bugün eski takımına karşı da golünü attı. Yunan yıldız, Alanyaspor mücadelesinde de fileleri havalandırarak, kariyerinde en çok gol attığı lig sezonuna ulaştı.78. dakikada penaltıda topun başına geçen Bakasetas ağlarla buluşturmayı başardı. Daha önce 2015-2016’da Panionios formasıyla Yunanistan 1.Ligi’nde sezonu 11 golle tamamlayan Bakasetas, kendi rekorunu kırmış oldu.

Ama sadece Bakasetas’ın ataması ile bu iş olmuyor. Kaç haftadır Trabzonspor kötü oynuyor. Ekuban kaç haftalardır sahada yok. Nwakaeme 1 var 2 yok. Afobe Allah’a emanet zaten. Serkan sürekli rakibi kaçırıp, top kaybediyor. Marlon ve Baker sahada mı anlayamadık. Avcı bu kadar kötü oynayan bir takımda değişiklik için gol yemeyi neden bekledi, orası tam bir soru işareti. Neyse hayırlısı diyelim bu senede buraya kadarmış. Artık fikstürde baş altonda konumlanma zamanı.