Enterasan hikayeleri olan maçları yaşamaya devam ediyoruz. Takım gelişiyor ancak yavaş gelişiyor kanaatindeyim. Bu yavaş gelişimin aksamalarını da bir bir yaşıyoruz. 

 Pozisyon bulma konusunda takım, top rakipteyken daha önemli şanslar elde ediyor. 25 Milyon Euro’luk  bir kadro maliyeti oluşturulmasına rağmen ben hala istenilen kadronun bu olduğunu düşünmüyorum.

Medyanın ve taraftarın istemediği şerh koyduğu isimleri sahada görememek sanırım bir benim dikkatimi çekmiyor. 3 maçta kaybedilen 6 puanın nedenlerini her halükarda kırmızı kartlara ve hakem performanslarına bağlayabiliriz.  Çok doğal. 

Bu en kolayı (Yönetimin artık tepkisini göstermesi gerekiyor) biz bunu seçmeden yolumuza devam edelim. Konya maçı ve Alanyaspor maçının ortak özelliklerine bakıldığında Trabzonspor duran top harici pozisyona girmekte zorlanıyor. Bunun nedeninde ise takımın oldukça ağır bir tempoda oyunu kabul etmesi yatıyor. Günümüz futbolunda böylesine ağır bir tempoda sonuca gitmek hiç kolay değil. Çabuk olmazsan hedefe ulaşamazsın.

Merkezdeki kuvvetiyle bilinen ve bu bölgeyi kapatan takıma karşı ağır paslarla gitmek sonuç vermiyor. 

Bir pozisyonla çabukluğun önemini anlatalım. 

Maçın başında Nwakaeme, Hamsik işbirliğiyle Djaniny’in önüne gelen bir top Alanyaspor savunma kurgusunu darmadağın etmeyi başardı. Takımın gelişimini sürdürmesi açısından bu pozisyonların maç içerisinde defalarca olması gerekiyor. 

Rakipler Trabzonspor’un stratejisini belirli oranlarla çözmüş durumda. 

 Bakasetas’ın uzaktan şut atabileceğini, Peres’in bindirme yapabileceğini veya Nwakaeme’nin içe katedip pozisyon bulabileceğini biliyor. Buna göre her maç önlemlerini alıyorlar. Burada bir de Cornelius faktörü var, hava toplarında müthiş. Rakip savunmacıları adeta perişan ediyor. Ama velakin oynanan bu sisteme uygun bir forvet mi?  

Cornelius’u destekleyecek veya yedek bırakacak savunma arkasında koşu atabilen bir forvet sisteme daya uygun olabilir miydi veya Gervinho hamlesi daha erken devre arasında olabilir miydi?

Trabzonspor oyununu geliştirmeli, çünkü hakemler oyununun en önemli aktörlerinden birisi ve nerede oyuna gireceğini kestiremiyoruz. O sebeple Trabzonspor’un fırsat varken rakipleri yoğun tempoyla uğraşırken farkı arttırabildiği kadar arttırmalı.