‘Baskın seçim’ eleştirilerine Divan Başkanlık Kurulu Faaliyet Raporu okunması sırasında cevap verildi.

Cevapta seçimin 11 aydır ertelendiği ve bu sırada aday olmak isteyenlerin 1 yıllık bir süreci olduğuna dikkat çekilerek ‘Baskın seçim’ iddiaları kesin bir dille reddedildi.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından, raporla ilgili konuşmak isteyenler söz aldı.

BAŞKAN AĞAOĞLU 'İNŞALLAH ALLAH ŞAMPİYONLUĞU NASİP EDER''

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu: İşler iyi gittiği zaman herkes size sempatiyle bakar, işler bir kere ters gitmeye görsün. Desteğe yardıma en çok ihtiyacımız olduğumuz dönemdir. Yönetimimizin arkasında duran bize her zaman güç ve destek veren Ali Sürmen’e, üyelerimize kurul başkanlarımıza, Erol Tuna’ya şükranlarımı sunuyorum. Bu kulüp ve bu takım bir noktaya geldiyse onların katkısı azımsanmayacak ölçüdedir. Biz camia olarak yönetimiyle kurullarıyla, taraftarıyla, camia olarak birlikte hareket etmediğimiz takdirde, bu başarıyı beklemek veya yakalamaka hayalperestliğin ötesinde olur. Omuz omuza yan yana bir dayanışmanın ürünü olarak buraya geldik. 15 gün önce müzeyi ziyaretimde, bir gazeteye verdiğimiz röportajı gördüm. O kadar sıkıntılı kulüpki Bucsh bile yönetmez demiştim. Bugün bir noktaya geldik, Divan Başkanlarımızı kurul başkanları ve camianın desteği olmasaydı, bugün bu noktaya gelmemiz hayalperestlik olurdu. Bütün kurul üyelerine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum.Önümüzdeki dönemde desteklerinin süreceğini tahmin ediyorum.

35 yıldır sporun içindeyim, Paralimpik komitesinde görev aldım, olimpiyat derken olimpik denildi. Olimpiyatları da iyi bilirim paralimpiği de iyi bilirim. Federasyon başkanlığı yaptım. Oradan almış olduğum terbiye ile, hiçbir şey bitmedi. Şampiyonluk yarışı bugün yeniden başlıyor. Olimpiyatlar üzerinden örnek veriyorum 400, 800, 1500 metre, önde gidiyorsunuz. Arkadaki rakiplerle aranızda mesafe 20-40 metre… Arkanızdaki mesafe mi önünüzdeki mesafe mi başarıya taşıyacak. Önde 19 maç var, bugün lig yeniden başlıyor. Puan farkına güvenip hareket edersek, hayatımızın hatasını yapmış oluruz. Aynı ciddiyet ve disiplinle rakiplerimize saygı duyarak. Bugün şampiyonluk yarışının içinde 5-6 takım daha var. Yok sayarsak en büyük saygısızlığı yapmış oluruz.Bunu yapan takımların sonununun hüsran olduğunu görürüz. Trabzonspor rakiplerinin başarısızlığıyla başarı kovalayan bir takım değildiR. Güçlü rakip sizin direncinizi, mücadele gücünüzü arttırır. Bizim her zaman güçlü rakiplere ihtiyacımız var. Bu şekilde elde edilen şampiyonluk anlam kazanır.

Ahmet başkanım hazırlıklara başlamış, bu bir planlamadır. Biz de bu planlamayı 1 sene önceden yaptık. Önümüzdeki sezonun planlamasını da şimdiden yapıyoruz. Allah nasip eder de o gün şampiyonluk olursak hazırlıklı olmak lazım.  Sabırlı olalım, hedef doğrultusunda mücadele eden rakiplere saygı duyalım. 22 Mayıs hakemin düdüğü çalıdğı zaman inşallah bize nasip eder..