Artık usandık. Her başarısızlıkta başkan ve yönetim ağır bir şekilde eleştiriliyor. Her sezon meydana gelen olumsuzluğun ve başarısızlığın ardından başkan gitsin, yönetim gitsin hoca gitsin ve yeni yönetim gelsin teranelerinden.

Yıllardır hep aynı nakarat. Bu acımasız eleştiriler sürerse gelecekte biz kulübü yönetecek ne başkan ne de yönetici bulabileceğiz. Sezon başından beri sosyal medya üzerinden başkan ve yönetimi acımasızca eleştiriliyor. Farkında olmadan ağır sözler sarf ederek kişilerin canına okuyoruz. Hiç kimsenin birbirine saygısı kalmamış. Her önüne gelen sosyal medya üzerinden Trabzonspor’a yöneticilerine ve teknik adamlarına sallıyor. Bazı kesimler aşırıya giderek işi ağır ithamlara kadar getirebiliyor. Artık insanların sakinleşmesi lazım. Usandık artık. Böyle devam ederse hakikaten ileride bu kulüpte hiç kimse görev almak istemeyecek.

En son 1983-84 sezonunda şampiyonluk yaşayan Trabzonspor o gün den beri bir daha şampiyon olamadı. Bordo-Mavililer dile kolay tam 33 yıldır şampiyon olamıyor. Bunun nedenlerine şimdilik girmeyeceğim.

Trabzonspor bulunduğu lige damgasını vurmuştur

1978-1981 yılları arasında üç kez üst üste şampiyon olan Trabzonspor için şimdilerde en uzun süre şampiyonluk yaşayamayan takım olarak anılıyor. Karadeniz ekibi bunu hak etmiyor.

Her yıl lige şampiyonluk umudu ile başlansa da Trabzonspor sonunu bir türlü gerçekleştiremiyor.

1973-74 sezonunu şampiyon tamamlayan Bordo-Mavililer’ in birinci lig serüveni, sonraki sezon itibarıyla başlamıştı.

Trabzonspor, Birinci Lig’e çıktığından bu yana sayısız başarılara imza atan bir kulüptür. İlk kez 1975-76 sezonu sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Bordo-Mavililer, şampiyonluğu ilk defa İstanbul dışına taşıyarak Türk futbolunda yerleşik her ne varsa altüst etmiş ve bir devrime imza atmıştı.

Şu an puan cetveline baktığımız zaman ligin altıncısı. Liderle arasında 5 puan fark var. Daha sezonun başı, önünde daha çok maçlar var.

Artık hedefe doğru yol almak için geleceğe bakmak gerekir. Bu sezon sevabıyla günahıyla ligi tamamlamak gerek. O zaman geriye ne kalıyor sabırla beklemek. Bize kalan yalnızca desteklemek.

Bu taraftar 33 yıl beklemiş, bir yıl daha beklese ne olur. Çünkü bu takım tam dile kolay (kağıt üzerinde) 33 yıldır lig şampiyonu olamıyor.

Trabzon yönetimi, şehrin güzide takımına daha fazla destek vermeli

Geçmişi sorgulamak kimseye bir şey kazandırmaz. Artık önümüze bakma zamanı geldi geçiyor. İş başındaki yönetimi eleştirmek kimseye bir şey kazandırmaz. İş başındaki yönetim şampiyonluğu emin olun taraftardan daha çok istiyor. Eleştirilerin adresi bu kez sosyal medya. Medya, sosyal alem haftalardır Trabzonspor Başkanına sallıyor. Bazı kesimler sosyal medya üzerinden başkan ve yönetimi ağır şekilde eleştiriyor. Bu yapılan ağır eleştirilere yine cevabı başkan Usta veriyor. Ama önce bu takımın huzura, sakinliğe ihtiyacı var. Şehrin Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı , Emniyet Müdürü, siyasiler, sivil toplum örgütleri ve şehir Trabzonspor’a daha çok sahip çıkmaları gerekiyor.

Eleştirilerin adresi sosyal medya

Sosyal medya bir yere kadar ciddiye alınabilecek bir mecra. Klavye başında yazmak elbette ki iş yapmaktan daha kolaydır.

Sosyal medya üzerinden kulüp başkanı ve yönetimi acımasızca eleştiriler haddini aştı. Bu kadar alay edercesine eleştiri yapmak ancak işbaşındaki yönetimi küstürmekten başka hiçbir işe yaramaz.

Sezon başından beri takım sahada her maçta canla başla mücadele etti. Sahaya çıkan takım her maçta her şeyini ortaya koydu. Geçen yılda oyuncular başarılı olmak için yürekleri ile mücadele etti.

Trabzonspor iyi oynar, kötü oynar…

Başta yerel basın olmak üzere genel ve sosyal medya üzerinden kulüp yıpratılıyor.

İcraatlarını beğensek de, beğenmesek de Trabzonspor’un geleceği için Muharrem Usta ve yönetimine destek verilmeli. Her türlü eleştiri yapılabilir, ama sosyal medya üzerinden ağır ithamlarda bulunarak yönetim yıpratılmamalı.

Zaman birlik olma zamanıdır

Esasen işin aslı şudur: Başkan Muharrem Usta ve yönetimi kongrede büyük cesaret göstererek işbaşına geldi. Başkan Usta ve yöneticiler kulübün 33 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak için büyük çaba harcadı.

Kongre sonrasında samimiyet göstererek atılacak adımları maddi konuları bir taraf bırakarak güçlü bir kadro oluşturdular başkan ve yönetim şahsi sorumluluk üstlendiler. Fakat bu geçen sezonda olmadı ama bu sene olabilecek durumdadır. Ancak bu acımasız eleştiriler kesilmezse Trabzonspor kulübünü yönetecek yönetici bulamazsınız. Hiç kimse de sürekli eleştirildiği yerde yöneticilik yapmak zorunda değil!

Evet, çok az kişi parasını kulübe vermek ister, ama çoğu kişi para vermek istemez. Bordo-mavili kulübün mevcut mali durumu belli. Sezon başında ortada para olmuyor. Kulübün başkanı ve yönetimi önce parayı ortaya koyuyor. Bu her zaman böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Trabzonspor’un menfaati için hiç kimse eleştiri hakkını şu an kullanmaya kalkmasın. Trabzonspor’un menfaatleri her şeyin üzerinde olduğu gerçeği ortadadır. Hiç kimse gereksiz yere başkan ve yönetimle polemiklere girmemeli. Hele bu zaman da.

Ama bu iş de bu memlekette böyle yapılıyor. Başkanından yöneticisine, hocasından futbolcusuna kadar futboldan çok, sataşmalardan haz alınıyor. Sonuç itibari ile; artık eleştirilere bir son vermek lazım. Çünkü gün birlik olma zamanıdır. Başka Trabzonspor yok.. Bu coğrafyada şampiyonluğu Anadolu’ya taşımış ilk takım var oda Trabzonspor..

Ağzı olan konuşuyor!

Trabzonspor sahada ter dökerken; sosyal medyada yönetimi karalamak için parmaklarını yoran milyonlara dersini yapmış olduğu transferlerle vermiş olmasına rağmen sessizlik sağlanamadı. Ağzı olan konuşuyor cümlesinin doğruluğunu sürekli ispatlamak istermişçesine yapılan bir çalışma var etrafımızda. Bilirsiniz ki gaza çabuk gelen bir milletizdir ve genelde nedir ne değildir araştırmadan hüküm veririz. Karadeniz'in göz bebeği olan Trabzonspor, yalnızca Trabzon'u değil tüm Karadeniz'i temsil etmektedir. Hatta Anadolu'yu temsil etmektedir dersek abartmış olmayız. İstanbul takımlarının ambargo koyduğu kupalar da,'' ben de varım'' diyen tek takımdır Trabzonspor. Kimsenin kimseyi sevmek zorunda olmadığı bu düzende, ortak sevgi ve çıkarlarımız için saygı duymayı, sabretmeyi, yardımcı olma isteğini korumak zorundayız.

Bu yıl yeterince iyi transfer yapan bir Trabzonspor var karşımızda. Gerek futbolcular gerek taraftarlar kendilerine düşen görevi yerine getirdiği takdirde bordo-mavililerin rüzgarına kimse karşı koyamaz. Yeter ki saygı olsun, yeter ki destek olsun, yeter ki sahada terinin son damlasına kadar savaşan futbolcular osun. Taraftar emeği görürse var. Taraftar, çalışanı görürse saygı var. Sosyal medya elbette haber almak, eleştirmek, istek belirtmek için var fakat herkes haddini bilmeli ve saygıyı korumalı. Unutmayalım ki başka Trabzonspor yok.

Trabzonspor rakipleri kadar, hakemleri de yenmeli!

Trabzonspor, hemen hemen her sezon hakem hatalarının en çok konuşulduğu kulüplerden birisi oldu.

Karadeniz ekibi, hakem kararlarının tartışıldığı maçlarda çok puan kaybetti. Dolaysıyla maddi ve manevi olarak mağdur oldu. Trabzonspor neredeyse her sezon hakem hatalarına maruz kalmaktadır.

Maalesef gerçek bu; Trabzonspor şampiyon olacaksa hakemleri de yenerek olacak başka yolu yok.

[email protected]