Süper Lig'in 8. haftasında, Trabzonspor kendi sahasında Akhisar'ı ağırladı.  Ağırladı da, böyle bir yenilgi alacağı kimsenin de aklına gelmezdi elbette.

Nitekim Trabzonspor, tarihi bir yenilgi alarak sahasında 6-1 yenildi. Bu maçın ardından Karadeniz ekibi, en çok gol yediği 8. haftayı görmüş oldu. Tarihi yenilgi sonrası bordo-mavililer  ligde 'en çok gol yiyen takım' ünvanına sahip oldu!

Averaj takımı oldu

Keza, kendi seyircisi önünde Akhisar’a 6-1 yenildiği maçla tarihinin en farklı yenilgisini alan bordo-mavililer, bugüne kadar böyle hezimet yaşamamıştı. Trabzonspor adeta averaj takımına dönüştü..

Maçın 8. dakikasında Serginho, 39. dakikasında Mustafa Akbaş(K.K), 45.dakikada Daniel Larsson, 53,64 dakikalarda ise Henrique skora imzalarını atan isimler oldu. Trabzonspor'un tek golü ise genç yetenek Abdülkadir Ömür'den geldi. Trabzonspor formasıyla 100. maçına çıkan Burak Yılmaz için özel olan bu akşamda ne yazık ki kendisinden gol sesi gelmedi.

Maç sonunda Akhisar 3. sıraya yükselirken, evinde kaybeden Trabzonspor ise 11. sırada yerini aldı. Alanyaspor maçında sabrı taşan Trabzonspor taraftarı, alınan bu sonuçla iyice gerildi ve Ersun Yanal'ı istifaya davet etti. İstifa davetine Başkan Muharrem Usta'yı da katan bazı taraftarlar ''yönetim istifa'' tezahüratlarıyla seslerini yükseltti.

Merak etmeden de duramıyoruz aslında, hata kimde, nerede, eksik olan ne? Bu soruları layıkıyla cevaplayacak, sorunlarımız bunlardır diyebilecek kişiler de ortadan kaybolduğunda kaos kaçınılmaz oluyor.

Hezimetin mazereti olamaz

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, yeni kurulan dağınık birtakım olduklarına dikkat çekti."Yönetimle birbirimize olan inancımız ve güvenimizde en ufak bir şüphe yok. Trabzonspor için alınması gereken en doğru karar neyse alınır. Ben zamana yayıldığında, doğru hamleler yapıldığında iyi şeyler yapılacağına inanıyorum. Bu konuda son derece pozitifim." dedi demesine de Trabzonspor, bir sürü yanlışlıklar içinde maalesef bu gidişle geçen sezonu bile arattıracak gibi gözüküyor.

Zira yaşananlardan ders alınmıyor.. Taraftar, bu kulübü yönetenlerden artık bir silkinip, kendine gelmesini bekliyor ama onlar hala aynı hep aynı terane! 

Trabzonspor takımında ne olursa olsun bu hezimetin ve bu derece kötü futbolun mazereti olamaz, olmamalı…