Trabzonspor'da teknik direktörlüğe kimin getirileceği tartışılıyor. Şota'nın istifa etmesinin yada gönderilmesinin ardından bordo-mavili yönetiminin yeni sezonda teknik direktör olarak kimi göreve getireceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Teknik direktörlük hususunda istikrar olmayan bir takımdan ne kadar başarı beklenebilir ki?

Sorun teknik direktörde  değil, kafalarda. Bizansta Fatih surlara dayanmışken, melekler kız mı erkek mi diye tartışılıyordu, Trabzonspor'da Mircea Lucescu yoksa Ersun Yenal'mı diye tartışılıyor.

Trabzonspor, tarihinin en çalkantılı Süper Lig dönemlerinden birini geçiriyor. Bordo- mavili kulübe özellikle son yıllarda teknik direktör dayanmıyor. Neredeyse bir sezonda iki hoca değiştiriliyor.

Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze görevden ayrılmasının ardından yeni teknik direktörü ise geçici süreliğine Sadi Tekelioğlu olmuştu.

Bordo mavililerin başkanı Muharrem Usta’nın teknik direktörlük arayışları devam ederken performansa göre ara transfer dönemine kadar Sadi Tekelioğlu devam etme kararı aldığı ifade edilmişti.  Ve bordo-mavili kulüp, son 5 maçtır takımın başında olan Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalanmıştı.

Trabzonspor'da teknik direktörlük konusunda yaşanan istikrarsızlığa son verilmeli!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın seçim sürecinde camiaya söz verdiği Rumen teknik adam Mircea Lucescu'yu takımın başına getirmek için girişimde bulunduğu yönünde haberler spor basınında yer alıyor.

Camiada yaygın kanaate göre; Trabzonspor un ara sezonda teknik direktör değişikliğine ihtiyacı yoktur şeklinde olduğu biliniyor.

Dolayısıyla teknik hoca konusunda "Dere geçerken at değiştirilmez" anlayışına göre hareket edilmeli.

Ancak önceki gün başkan Muharrem Usta'nın Romanya'ya giderek Lucescu ile masaya oturtuğu ve saatlerce görüştüğü basına yansıdı.

Trabzonspor’da “Yeni teknik direktör kim olacak?”  konusu gündemi meşgul etmeye devam etmemeli.

Başarılı olsa da olamasa da teknik direktör Sadi Tekelioğlu ile sezon sonuna kadar devam edilmeli.

Kongre öncesinde başkan Muharrem Usta’nın taraftara hoş gözükmek ve oy alabilmek için seçim malzemesi olarak “Lucescu ile görüşüyoruz. Onun gibi bir teknik adama ihtiyacımız var..." söylemlerinde bulunmuş olabilir. Bu tür söylemler kendi kendine gelin güvey olmak gibi bir şeydir. Rumen hocanın bu işten haberi bile olmadığı söylendi, duyuldu.

Yani bu durum tabiri yerindeyse platonik aşk gibi bir şey olduğu açık. Taraflarca yapılan  açıklamalar bakıldığında tek taraflı olduğu anlaşılıyor.

Ersun Yenal ismi gündeme gelmemeli

Şimdi de teknik direktör konusunda Lucescu'nun kapıları kapatması ihtimaline karşılık Ersun Yanal'ın adı ortaya atıldı.

Ersun Yenal'ın 3. kez Trabzonspor'a gelmesi ne kendisine ne de takıma bir faydası olur.

Bu fikri ortaya atmak kelimenin tam anlamıyla  basiretsizliktir.

Zira, Ersun Yenal'ın İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminde Trabzonspor'un başına getirildiğinde yaptığım açıklamada "Geçmişine baktığımızda; Ersun Yenal kariyerinde bir çok takımı ligin zirvesine taşımış olsa da, 2 kez Türkiye Kupası finali oynasa da, A Milli Takım da kısa bir süre çalıştırsa da teknik adamın görevleri çoğu zaman hüsranla sona erdiği bilinen bir gerçektir. 

2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'de hasbelkader Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Ersun Yanal'ın Trabzonspor'da başarılı olmayacağı gün gibi açıktır. 

Ersun Yenal bordo - mavili takımın başına 2. kez göreve getirilse dahi Yenal'ın yapısı Trabzon'a uymaz, uymayacakta. Bana göre Ersun Yenal ismi fevkalade yanlış bir tercihtir." demiştim. Bu hususta düşüncem yine aynıdır.

Teknik direktör değişikliği şimdililik çözüm değil.

Sezon bitmeli...

Süper Lig'de elde ettiği başarı ile sporseverlerin takdirini kazanan ve taraftarlarınca gönülden desteklenen Trabzonspor,  yeni sezona başarılı olmuş teknik direktör değişikliği ile başlamalı.

Demem o ki; yeni sezonda yeni ama başarılı bir teknik direktör ile yola girilmeli onunla da kesintisiz devam edilmeli.