Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor evinde Konyaspor'u ağırlıyor.

İlk yarıya bakılırsa;

Başlama düdüğüyle birlikte maça hareketli başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor oldu.

Karadeniz ekibi rakip ceza sahasında 5 kez topla buluşurken, Konyaspor ise 2'de kaldı. Konyaspor topla oynama  pas başarısı % 63 iken Trabzonspor'un %85, topla oynama yüzdelerine bakınca ev sahibi Trabzonspor %73 e, %27'lik bir üstünlük halinde.

Oyunun geneline bakacak olursak, Konyaspor fiziksel anlamda Trabzonspor'u yordu. Bordo-mavili ekip daha çok kenar oyunu oynamaya çalışıyor. Bu da Konya'nın içerideki yerleşik düzeninin bozamıyor. Trabzonspor kanat toplarını denerken duvar pası imkânı bulamıyor ve bu da Konyaspor'un yorulmadan savunmaya dayalı oyuna yönelmesine sağlıyor.

Ünal Hoca'nın, merkezde Roldallega'ya yardımcı olabilecek gezici bir oyuncu yerleştirmesi gerekiyor. Abdulkadir oyunu kenardan öne taşıyamıyor. Sosa ise çok değişken. Trabzonspor'un ceza sahası içinde hücum yaparken sayısal olarak fazlalaşması gerekiyor. Konyaspor, topun arkasında fiziksel anlamda pek yorulmadan deplasmanda puan almak istiyor. Trabzonspor biraz daha merkezi kullanırsa ikinci yarı daha fazla yorulmadan gol atma şansı olabilir.

İkinci yarıda;

Adeta gol yağmuru yaşandı. Trabzonspor'un hareketli başlangıcı ikinci yarıda da devam etti.

Ceza sahası içinde Abdülkadir'e yapılan müdahaleyle birlikte Trabzonspor 76. dakkada penaltı kazandı ve Roldallega'nın kullandığı penaltı vuruşuyla 1-0 öne geçti. Golün verdiği özgüveni lehine çeviren bordo mavililer, Konyaspor'un topu kaptırma hastasını affetmedi ve 77. dakikada Ekuban'ın şık golüyle skoru 2-0'a getirdi. Maça son noktayı 89. dakikada Onazi ile koyan bordo mavililer bu sezon üst üste 3 maçı kazanarak 9 puanı toplamış oldu. Abdülkadir'i gerek takım içi gerekse bireysel performansı nedeniyle  maçın yıldızı olarak  görmemle birlikte, örnek olarak da gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Alınan bu galibiyetle birlikte Trabzonspor  25 puanla 4. sıraya yükselirken , 21 puanla 8. sırada yer aldı.

Saldırı hem üzücü hem de utanç verici!

Trabzonspor’a konuk olan Atiker Konyaspor’u desteklemek için maçın oynanacağı Trabzon’a 15 otobüsle giden yeşil-beyazlı taraftarı taşıyan araçların bazı kendini bilmez kişilerce saldırıya uğraması çirkin olduğu kadar esef verici bir olaydır.

Bunu yapanların dost ve kardeş kulüp Konyaspor ile Trabzonspor'un dostluğunu hazmedemeyen vandalların işi olsa gerek. Yazık hemde çok yazık!