Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor, Sivasspor deplasmanına konuk oldu. Ligin 4. haftasında, kendi evinde  Gençlerbirliği ile berabere kalan ve, Uefa Avrupa Ligi'nde Getafe'ye yenilen Trabzonspor, bu maçla yarasını sarıp mücadelede galip gelmek istese de maç 2-1'lik bir yenilgiyle sona erdi. Bordo-mavililer 1-0 öne geçse de maç sonunda yapılan basit hatalarla galibiyeti rakibine hediye etti.

İlk yarıyı değerlendirirsem;

Maça hızlı başlayan bordo-mavililer 3. dakikada Avdijaj'ın golüyle 1-0 öne geçti.  Çok erken gelen golün şaşkınlığında olan Sivasspor bordo-mavili ekibin ceza sahasına yerleşmeye başladı. Rıza hoca takımına yaptığı hamlenin meyvesini dakikalar 41'i gösterdiğinde aldı. Orta alanda ön liberosunu oyundan çıkardı  ve yerine 2. santraforunu aldı. Fernando, Trabzonspor'un boşluğundan yakalanarak sol taraftan geldi ve golünü atarak skoru 1-1'e getirdi.

Yorgun bir takım olarak Sivasspor'la karşılaşan bordo-mavili ekip, maça iyi başlamış olsa da defansın ortasındaki problemi hala devam ediyor. Ekuban ve Abdülkadir'in yokluğunda yaşanan sıkıntı aşikar.

Trabzonspor gol kaçırıyor, Sivasspor gol kovaladı. İlk yarıda sahada müthiş bir mücadele vardı. Karşılıklı ataklar keyifliydi. Uğurcan'ın etkili kurtarışları dikkat çekiciydi.

İkinci yarıya baktığımda;

Formsuz bir takım ve formsuz bir Ünal Karaman izlediğimizi düşünüyorum. Sturridge'nin sakatlığı yapılan transferi sorgulatıyor. Trabzonspor'da Ekuban olmayınca Sörloth'un etkisiz kalması, takımın ciddiyetten uzaklaşmış olduğunu gösteriyor. Abdülkadir, Sosa ve Uğurcan'ın etkisiyle farktan kurtulan bir bordo-mavili takım izledik. İlk yarının temposundan bu kadar uzak bir oyun, Trabzonspor'un yorgunluğunu gözler önüne serdi.

Bordo-mavililer dakika 78'de kazandıkları penaltıyı, Sörloth'un topu kalenin dışına göndermesiyle avantaja çeviremedi. Sörloth gibi bir oyuncunun topa bu kadar ciddiyetsiz vurması kabul edilemez. Trabzonspor'da temponun düşmesiyle ,ev sahibi Sivasspor'un rakip kalede daha fazla boy gösterdi ve  90+6'da Uğur'un attığı golle 2-1 öne geçti.

Trabzonspor, öne geçtiği maçta yakaladığı ivmeyi 2. yarıda hızla aşağı düşürünce yenilgisi de sürpriz olmadı. Takım birlik olup problemlerini çözmezse, bu sonuçlara alışacakmış gibi duruyoruz. Avrupa ve lig Trabzonspor gibi bir takıma ağır gelmemeli, yapılan transferleri en iyi nasıl kullanırız buna kafa yorulmalı.

Değerli okurlar bir sonraki yazıda buluşmak ümidiyle…Nurettin Özgenç