TRABZON ESTİ GÜRLEDİ!

Spor Toto Süper Lig'in 3.haftasında, Trabzonspor kendi evinde Gençlerbirliği’ni ağırladı. 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlikle devam eden sürece galibiyetle devam etmek isteyen Trabzonspor istediğini aldı. Karadeniz fırtınası, geriye düştüğü maçı çevirmeyi başardı. Yedek kulübesinin parladığı bir maç oldu.

Trabzonspor'da, yeni transfer Jose Sosa, ilk 11'de yer alarak ilk kez bordo-mavili takımın formasını giydi. Volkan Şen'i ise maçç kadrosuna almadı.

İLK YARIDA KONUK TAKIMDAN GOL SESİ

Gençlerbirliği 6. dakikada Ahmet İlhan'la öne geçti.

YEDEK KULÜBESİ GÜVEN VERDİ

İlk yarıda durgun bir görünüm sergileyen Trabzonspor Ersun Yanal'ı harekete geçirdi. 2. yarı genç yeteneklerin Abdülkadir Ömür ile Yusuf Yazıcı'nın oyuna girmesiyle maç hareketlendi ve sihir başladı. 53. dakikada Abdülkadir'in asistini Olcay Şahan gole çevirdi ve beraberliği yakaladı. Kendine güveni gelen bordo mavililer, bu dakikadan sonra baskı yaparak tek kale oynamaya başladı. 82. dakikada Olcay Şahan'ı oyundan alan Ersun Yanal, Rodallega'ya şans veriyor.

84. dakika, Trabzonspor altyapısından yetişen Yusuf Yazıcı'nın sağ kanattan ortaladığı topu, Rodallega golle tamamlayarak bordo mavilileri 2-1 öne geçiriyor. Dakika 88'de Burak Yılmaz oyundan çıkıyor ve yerine Onazi dahi oluyor.Oyunun perdesini kapatmak da Onazi'ye kısmet oluyor. Onazi, karşı karşıya kaldığı Gençlerbirliği kalecisi Johannes Hopf'tan sıyrıldıktan sonra topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 3-1.

Ev sahibi Trabzonspor hem taraftarına hem de futbolseverlere keyifli bir maç seyrettirdi.  Maç sonu açıklama yapan Ersun Yanal, genç yıldız Abdülkadir'e övgüler yağdırdı. Abdülkadir'i oynatmanın bir risk olmadığını, büyük bir futbolcu olacağını ve genç yaşı dolayısıyla kendisine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, Türk futbolunun kendisinden uzun süre yararlanacağına inandığını belirtti. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşcakalın..