Trabzonspor, Hatay’da altın buldu…

Hatayspor, kesinlikle taş gibi takım. İlk 25 dakika Trabzonspor’a kök söktürdüler diyebiliriz. Sonrasında toparlanan bordo-mavililer pozisyon üretebilmek için çok çaba sarf ettiler ve ilk yarının sonlarına doğru da Edgar’ın defanstan çıkıp, Djaniny’e adeta ‘bu golü at’ dedi ama hovardaca harcandı, gitti… 

Trabzonspor’un bitmeyen sorunları var. Yetenekli alternatifi oyuncuları olmadığından eldeki malzemeden Abdullah Avcı ancak bu kadar iş çıkartabiliyor. Trabzonspor’un yedek listesine bakıyorum da elde tutulur tek oyuncusu vardı o da Yusuf Sarı’ydı. İlerideki üçlüsü Ekuban, Djaniny ve Nwakaeme’nin henüz istenilen seviyede olmadığını da görüyoruz. Nwakaeme’de orta saha gibi oynadığından rakip takım oyuncuları tarafından sürekli kontrol altında tutuldu. Yine de etkili oynadı Nwakaeme.  Trabzonspor’un kanayan yarası hiç şüphesiz ki, Marlon’dur, geri dönüşlerde büyük problemler yaşıyor. Avcı hocandan beklentimiz rijit bir değişime giderek Faruk Can’a şans verip bu oyuncuyu kazanması doğru olandır. Ekuban’ı Hatayspor’a çok karşı özverili oynadı ancak hareket alanı kısıtlı olduğu için etkili olmadı. Defansta, Edgar ve Hugo’dan da bahsedelim. Bence takımın en iyi ikilisiydiler. Abdulkadir Parmak’da tüm orta sahanın yükünü çektiği için hem fizik hem de mental olarak düşüşler yaşıyor.

İkinci yarıya Hatayspor yine rüzgar gibi girdi ve üstü üste 4 net gol pozisyonu buldular. Uğurcan Çakır Trabzonspor’a ipten aldı diyebiliriz, sanki kedi kaleci gibi oldu. Bu tempoya Trabzonspor dayanamaz,  oyuncu değişikliği gerekir dediğimiz dakikalarda Avcı hoca, çok yorulan ve koşmaya dermanı dahi kalmayan Parmak’ı oyundan aldı ve Yusuf Sarı’ya şans verdi. Hatay’ın hızı kesildi ve Yusuf Sarı’nın pası ile ilk şut denemesi gerçekleşmiş oldu. Nwakaeme’nin harika şutu son anda auta çıktı. Bu arada Abdulkadir Bitigen’den bahsedelim. Geçen sezon Trabzonspor’u perişan eden hakemlerin başında yeralmıştı. Bu karşılaşmada çok dikkatli düdükler çaldı, belki kendimi affettiririm diye düşünmüş olabilir.

Neyse, futbolu Hatay oynadı ama kazanan Trabzonspor oldu. Fırtına, rakibinin rüzgar gibi estiği dakikalarda Dk 72’de Baker’in kullandığı korner atışını Hugo harika bir kafa vuruşuyla topu filelere göndererek 1-0 öne geçmesini bildi. Abdullah Avcı, goller kaçıran ve şahsı oynamaya devam eden Djaniny’i oyundan çıkartarak güzel bir hamle daha yaptı ve Afobe’yi sahneye aldı. Sonuç olarak, Trabzonspor tarihinde ilk kez karşı karşıya geldiği rakibini Hatay’da mağlup ederek ilki başardı, Hatay’da ilk kez kendi evinde mağlup oldu. Trabzonspor’da çıkışını sürdürdü, puanını 20’ye yükselterek şampiyonluk yarışında bende mutlaka olacağım mesajını vermiş oldu. Tebrikler..

Yazmadan asla olmaz, Trabzonspor tarihinin kökü, tarihi, beyni, kütüphanesi olarak adlandırabileceğimiz Özkan Sümer’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığımı söylemek istiyorum. Özkan Sümer hocaya anlatmaya kelimeler yetmez. Güle güle sevgili hocam, seni asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Türk futboluna ve Trabzonspor’a yaptığın katkıları ise asla ve asla unutmayacağız. HOŞÇAKAL BÜYÜK ÜSTAD...