Trabzonspor-Sivasspor maçı ‘nasıl bir maç oldu’ diye soracak olursak, kesinlikle çok iyi bir maç oldu diyebiliriz ve bol gol pozisyonlu bir karşılaşmaydı diyebiliriz.

Sivasspor, Trabzonspor’u çok iyi etüt etmiş ve zaaflarını çalışmış. Peki, ne yaptı Rıza Çalımbay hoca, bordo-mavililerin en zayıf halkasından atak geliştirdi yani İsmail Köybaşı’nın arkasına attıkları her top, neredeyse Trabzonspor’a karşı pozisyon oldu.

İlk yarı da Trabzonspor Bakasetas’ın penaltı golü ile öne geçti ama oynadığı oyun genelde keyif vermedi. (ilk yarıda) Berat Özdemir’in bitik hali artık iyice sırıtmaya başladı. Kesici özelliğinde hiç değil, pozisyon almakta sıkıntılar yaşıyor ve bu da Trabzonspor’u zorluyor. İleride Cervinho dışında etkili olan ismi de yoktu. Peres’in etkili oynadığını unutmadan söyleyelim, belli oldu ki, Peres maç oynadıkça daha katkı sağlayacak Trabzonspor’a. Bakasetas’dan bahsedelim, çok diri oynamaya devam ediyor, bol şut atıyor ve etkili de oluyor. Attığı penaltı golü inanın mermi hızındaydı. Biz topu sadece filelerde gördük…

Trabzonspor ve Sivasspor Avrupa Konferans ligine katılmayı hedefleyen iki takımımız. Sivasspor’u ben beğendim... İleri de oynayanlar çok etkiliydiler, defans bloğunda aynı Trabzonspor defansı gibi sorunlar yaşıyorlar. Dolayısıyla her iki takımın da zaafları aynıydı ve golü atan Trabzonspor olduğu için de ilk yarıdan galip ayrılan takım Karadeniz fırtınası oldu.

Trabzonspor, İkinci yarıya acayip hızlı başladı. Dk 47’yi mutlaka anlatmalıyız, yani golü… Cervinho başlangıçlıydı. Bakasetas’ın usta pasında topla buluşan Djnany sağdan harika kesti, topun gelişine Hamşik sert vurdu, aynı güzellikte kaleci kurtardı, dönen topa bu kez Nwakaeme aynı güzellikte sert ve düzgün vurdu ve golünü attı. 2-0 ve mükemmel oynayan bir Trabzonspor ortaya çıktı. Derken 68’de Edgar gereksiz bir penaltıya sebebiyet verdirdi. Penaltıyı kullanan Max Gradel’in şutunu kaleci Uğurcan kurtardı, dönen topa yine Gradel vurdu, tekrar Uğurcan kurtardı ama tamamlayan Cofie oldu 2-1 Tabi burada İsmail Köybaşı’nın beceriksizliğinin unutmamak gerekiyor. Ne yaptığı belli değildi o anda… Bu da demek oluyor ki, Trabzonspor, İsmail Köybaşı’dan çok çekecek…

Abdullah Avcı sahanın kötülerinden Berat’ın oyundan alması biraz gecikmiş hamleydi yerine ilk kez forma giyinen Sipois’e görev verdi. Nwakaeme’nin yerine de Cornelius oyuna dahil oldu. Anında Roma maçının benzeri bir pozisyon oldu. Hamşik ortaladı, Cornelius kafa topuna yükseldi, ‘gol dedik’ ama olmadı. Dk 86’da Peres’in inanılmaz hızlı hücuma çıkışına tanık olduk ve pasını takip eden Cornelius’da müthiş topa dokundu ama kaleci başarılıydı.

Sonuç olarak Trabzonspor, zorlu Sivasspor maçını da kazanarak altın değerinde bir üç puan daha aldı. Zor oldu ama üç puanı aldı. Böyle maçları olacak Trabzonspor’un önemli olanda kazanmaktır. NOKTA..

Not. Abdülkadir Bitigen çok formsuzdu… Bir ara dengesi iyice bozuldu. Birde Siopis’in oyuna girdikten sonar takıma büyük katkısı olduğunu söylememiz gerekiyor, Berat’dan daha iyi bir görüntü verdiği kesindi.