Süper Lig'in 27 haftasında Galatasaray, evinde Trabzonspor'u ağırladı.. Kritik karşılaşmayı Cim Bom, Feghouli ve Gomis'in golleriyle 2-1 kazandı ve liderliğini sürdürdü. Trabzonspor ise; İstanbul'dan yine eli boş döndü!

Süper Lig'in 27 haftasında Galatasaray, evinde Trabzonspor'u ağırladı.. Milli maç arası sonrası ilk maçları bir hayli zor olan her iki takım, şampiyonluk yarışının iyice ateşlenmesiyle birlikte kozlarını paylaşmak için bir araya geldi. Liderlği elinden bırakmak istemeyen ve 2 önemli takipçisinin puan kaybetmemesiyle daha da ciddileşen Galatasaray,3 puanı  hanesine yazdırdı.

Maça bir hayli hareketli başlayan sarı-kırmızılılar maçın 7. dakikasında erken bir golle öne geçti. Ev sahipliğinin avantajıyla, taraftarının da itici gücüyle daha baskın oynayan Galatasaray'da 2. gol gelene kadar her zaman bir tehlike vardır. Yüksek konsantrasyonunu maça yansıtmadığı sürece 2. yarının ortalarında savunması düşmeye başlayan Galatasaray'ı Burak Yılmaz geçemedi. Rıza Çalımbay'ın elindeki en önemli koz olan Burak, ofsayta düşme geleneğini bozamayınca, eski takımına karşı gol atamamış oldu. Maçın 60. dakikasında Bafetimbi Gomis'in klas golüyle skoru 2-0'a getiren Galatasaray ufak da olsa nefes aldı. Bu dakikadan sonra hareketlenen Trabzonspor ne kadar rakip kaleyi zorlasa da Muslera'yı geçmeyi başaramadı. Maçın 90+2. dakikasında Galatasaray kalesini beklenmedik birşekilde avlayan Kucka, müthiş bir golle skoru 1-0'a getirsede bu skor puan almak için yeterli olmadı.

Maç sonu açıklama yapan Çalımbay, ''Maç öncesi topu kaptıröayacaklarını konuştuklarını ama uygulayamadıkları için bu toplardan gol yediklerini, ilk pozisyona kendilerinin girdiğini fakat fırsatları değerlendiremediklerini, sonuçta Galatasaray'la oynadıklarını ve böyle top kayıplarında elbette gol atacaklarını söyledi.''

Terim ise, '' Oyuncularımı kutluyor ve teşekkür etmek istiyorum , çok atak yaptık, oyuncularım ve ben oynanan oyundan çok keyif aldık ve vakit geçirmek için sahada dolaşmadık, çok da güzel bir gol yedik, bizim yediğimiz goller böyle güzel olmalı, seyircilerimizin de desteğiyle güzel bir atmosfer yaratıldı ve çok keyifli hissediyorum'' diyerek  maç sonu hislerini anlattı.