Spor Toto Süper Lig’in 28. Haftasında lider Trabzonspor, deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk oldu. Normal sezonlarda Trabzonspor için fener bahçe maçları şampiyonluğa bedel maçlardır, ama bu maç sıradan bir lig maçından farksız. Çünkü Fenerbahçe bu sezon Trabzonspor’un dengi değil, arada 20 puanlık dağlar var.

Maçtan önce dedikodusu bol, heyecanı bol ama kalitesi fazla olmayan bir karşılaşma bekleniyordu. Bunda Trabzonspor’un defans hattının tamamen değişmesinin de etkisi vardı. Doksan dakika beklentileri boşa çıkarmadı. Maçın başında Trabzonspor iki pozisyon buldu bu pozisyonlarda Nwakaeme ve Cornelius Fenerbahçe defansı tarafından indirilerek durduruldu. Bu pozisyonlara Hakem Zorbay Küçük devan kararı verdi. 

Taki 14. Dakikada İrfan Can Siopis'in bacağına sert bir biçimde bastı ve hakem pozisyonu devam ettirdi. Bu pozisyona uyarı geldi ve Hakem pozisyonu VAR'da izledi ve İrfan Can’a kırmızı kart göstererek oyundan attı. Maça kendi seyircisi önünde iyi başlayan Fenerbahçe 10 kişi kalınca mental olarak çöktü. Bu dakikalar da Trabzonspor aradığı golü Nwakaeme ile buldu. 

Gol sonrası 25 dakika Fenerbahçe iyi futbol oynadı. Pozisyonlarda budu.35. dakikada bir pozisyon yaşandı ki Uğurcan yine devleşti. Fenerbahçe de, Crespo'nun ortasında Serdar kafayı vurdu Uğurcan çıkardı sonrasında Rossi topa dokundu Ahmetcan çizgiden çıkararak golü önledi. İki takım bir o kalede bu kalede gol aradı ve ama golü bulamadı.

 İlk yarıyı özetlersek: Trabzonspor özellikle maçın başlarında Fenerbahçe’nin temposunu düşürmeye çalıştı. İlk yarı her iki takım da pozisyonlara girdi. Trabzonspor 10 kişi kalan rakibi karşısında Nwakaeme ile golü buldu. Fenerbahçe 35 ila 45. dakikalar arası o kadar çok fırsat yakaladı ki, hiçbirini değerlendirememeleri kendileri için şanssızlıktı. Uzun zamandır ligimizdeki bir büyük maçta böyle keyifli bir ilk yarı izlemedim.

İkinci yarıda iki takımda oyuna kontrollü başladılar. Trabzonspor eksik rakibine göre nispeten daha diri olan taraftı. Ama Fenerbahçe'nin de 60'tan sonra temposunu arttırdı ve serbest vuruşta Zajc kafayı vuruşunda beraberlik golünü buldu. Maçın son dakikaları çok çekişmeli geçti. Maçın kırılma anı Nwakaeme’nin direkte patlayan topu oldu. Kaçan bu pozisyonla Karşılaşma beraberlikle noktalandı. Trabzonspor Kadıköy de eline gelen bir fırsatı tepmiş oldu.

Sonuç olarak son yılların en güzel, en heyecanlı büyükler kapışmasından birini izledik. Direkler, kaçan goller, kırmızı kart ve pozisyonlar açısından tam anlamıyla 'çılgın' bir karşılaşmaydı. Doksan dakika boyunca net pozisyonlara bakıldığında eşitlik söz konusu bana göre.  Aslında iki takımın da oynadıkları futbol, girdikleri pozisyonlar, attıkları goller hepsi eşit. 

Fenerbahçe maçı uzun süre eksik sürdürmesine rağmen iki takımında bir birine bariz üstünlük kurduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un Kadıköy'deki mücadelesinde tempo hiç düşmedi. Çok keyifli bir maç oldu. Trabzonspor önce oyunu tutup daha sonra kontrataklarla gol bulmayı denedi. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın değişiklerde ve oyun temposunu ayarlamakta bu gün biraz eksik kaldığını düşünüyorum. 

Fenerbahçe’yi taraftarı oyunda tuttu ve bir puanı aldırttı.  2 kaleci de iyi maç çıkardı skoru tutmakta onlarında katkısı vardı. Genç Ahmetcan’da geçer not alırken Avcı eline gelen bir fırsatı tepti. Yazık oldu. Trabzonspor maçı rahat rahat yenecekken berabere bitirdi. Yapılan bireysel hata sonucu top kaybı, ardından faul ve gol ve direkten dönen top… Sağlık olsun. Lider yola devam ediyor. Kaldı 10 maç bakalım Şampiyonluk kutlaması hangisinde olacak.