Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 30. Haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşılaşıştı. Teknik Direktör Abdullah Avcı Aytemiz Alanyaspor mağlubiyeti sonrası bu maç kadrosunda bir takım değişikliklere gitti. Son haftalarda üst üste hatalar yapan Serkan Asan’ı ilk 11’e almadı. Serkan’ın yerine Yeni Malatya maçında olduğu gibi Hüseyin Türkmen ilk 11’de şans buldu. 

Bu karşılaşmada iki takımın da en önemli eksiği, stoperleri oldu. Trabzonspor’da Bakasetas, B.B. Erzurumspor’da Aatıf takımlarının en önemli kozları idiler. Ligde kalmak isteyen B.B. Erzurumspor ile üst sırlardan kopmak istemeyen Trabzonspor arasında mevsim normallerine göre oldukça sıcak bir havada mücadele yönü yüksek bir karşılaşama beklentisi vardı. 

Trabzonspor son haftalarda genelde maçalara hızlı başlayıp çabuk oyundan düşüyor, Alanyaspor maçında bunu daha net görüldü. Hücumda Nwakaeme performansı çok etkili oluyor. Ekuban'ın da haftalardır formsuzluğu takıma olumsuz yansıyor. Maça gene hızlı başlayan taraf Bordo Maliler oldu. ilk 20 dakika Trabzonspor her türlü atak varyasyonlarını denedi ama aradığı o şok golü bulamadı. Bu dakikadan sonra oyun hâkimiyetini ev sahibi B.B. Erzurumspor ele geçirdi. 

Özelikle Marlon’un kanadından birçok pozisyon buldular. Karşılaşmanın son 10+1 dakikasında B.B. Erzurumspor daha çok top çeviren taraftı baskı yaptı. +1'de stoperden bozma sağ bek Hüseyin Türkmen, Erzurumsporlu Butko’ya öyle bir ara pası attı ki Hosseini araya girmese idi Bordo mavililer kalesinde golü görmüştü. İki takımda ilk yarıda yakaladıkları pozisyonları gole çeviremeyince karşılaşmanın ilk yarısı başladığı gibi golsüz sona erdi. Büyükşehir Belediye Erzurumspor 0-0 Trabzonspor

Karılaşmanın ikinci yarısında topa daha çok hakim olan ve maçı isteyen taraf Büyükşehir Belediye Erzurumspor’du. Odlukça sert ve çekişmeli gecen ikinci yarıda  maçın ilk isabetli şutu Trabzonspor’dan geldi. 71. Dakikada Flavio ceza sahası dışından şutunda top  kaleci Szumski’de kaldı. Bir diğer tehlikeli pozisyonda 77. dakikada Trabzonspor kalesinde yaşandı. Aatıf sağdan yerden ortaladı, Buğra topa dokundu Uğurcan'ı geçen topu Hüseyin çizgiden çıkardı. Karşılaşma belki de sabaha kadar oynansa tarafalar birbirine üstünlük sağlayamayacaktı. Karşılaşma golsüz, zevksiz ve keyifsiz bir şekilde sona erdi.

Serkan Asan kötü oynuyor hata yapıyor diye bu hafta kesildi, beki uzun zamandır şans verilen Hüseyin Türkmen bir arpa boyu yol alabildi mi. Bu mevkideki performansı Serkan’dan daha mı iyi. Abdullah Avcı elindeki en tecrübeli sağ bek Pareire’yı takım üzerindeki otoritesini daha da güçlendirmek diğer oyunculara gözdağı vermek adına saçma sapan bir şekilde lig bitmeden yollayarak kendi ayağına sıktı. Trabzonspor, ihtiyaç halinde altyapıdan eksik kapatmak istiyor. Ama bu oyuncular hem mentol hem de fiziki acıdan hazır değiller. Gelişimleri de çok sağlıklı ilerlemiyor. 

Defansif karambol futbol ile gelen galibiyet serisi sonrası gerçek Abdullah Avcı futbolu bu mu. Trabzonspor oyun gerçeği ve kadro zafiyeti taraftarının yüzüne yavaştan tokat gibi çarpmaya başladı. Belki de bu acıdan pandemi dolaysıyla seyircisiz oynanan karşılaşmalar avantaj oldu. Abdullah Avcı takımda bazı oyuncular üzerindeki etkinliğini kaybetmiş gibi. Bu oyuncular ruhsuzu ve isteksiz. Kadro kötü diyenleri duyuyorum ve bende katılıyorum ama hiç mi iyi topçu yok? Takım ne oynuyor? Sahadaki ucube futbolun adı ne …