Şırnak’tan gelerek Trabzonspor’un altyapı seçmelerine katılan Şırnaklı çocuklardan Hamza Avil, bugün girdiği derede boğularak hayatını kaybetti. 13 yaşındaki Hamza, Barcelona’da düzenlenen Costa Brava Futbol Turnuvasında arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'yi temsil etmişti. Hamza, Ağustos ayının sonuna doğru Trabzon’a gelerek bordo-mavililerin seçmelerine katılmıştı. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde ailesiyle birlikte gittiği piknik alanında dereye giren 13 yaşındaki çocuk akıntıya kapılarak boğuldu. Küçük çocuğun Barcelona'da düzenlenen Costa Brava Futbol Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil ettiği,  Ağustos ayının sonuna doğru Trabzon’a gelerek Trabzonspor’un seçmelerine katıldığı öğrenildi. 

GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE AĞIT YAKTI

Edinilen bilgilere göre, Silopi ilçesine bağlı Babındak köyüne pikniğe giden Avil ailesinin 13 yaşındaki çocuğu Hamza Avil, serinlemek için dereye girdi. Yüzme bilmeyen Avil, akıntıya kapıldı. Aile fertlerinin çığlığını duymasıyla dereden çıkartılan Avil, hastaneye götürüldü. 

Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Avil'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Cenaze, otopsi işlemleri için Şırnak Devlet Hastanesinde götürüldü. Küçük Hamza'nın hayatını kaybettiğini öğrenen ebeveyn ve akrabaları hastanenin morg kapısında gözyaşları içerisinde ağıt yaktı.

TRABZON’A GELEREK SEÇMELERE KATILMIŞTI. 

Uluslararası Yetenek Avcısı Futbol Akademisi'nin (UYAFA), Şırnak’ta yaptığı seçmelerin ardından oluşturulan Şırnak futbol takımı, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen Costa Brava Futbol Turnuvası'nda şampiyon olmuştu. Turnuvada 12 gol atarak gol kralı olan Şırnaklı Ekrem Yarar ile arkadaşları Veli Varçin, Hamza Avil ve Hasan Salih, hayallerini gerçekleştirmek amacıyla Trabzonspor Kadir Özcan Futbol Akademisi’nde altyapı seçmelerine katılmıştı. 

TRABZON’DA YAŞAMAK İSTİYORDU… 

Yaklaşık 1 hafta Trabzon’da Hamza o dönem, yaptığı açıklamada hayallerine bir adım daha yaklaştığını belirtmiş, “Buraya geleceğimi hiç düşünmemiştim. Burada oynamak isterim. Yaşadığımız yer büyük değil. Orada deniz yok, buralarda yeşillik var her şey çok güzel” sözleriyle Trabzon’da yaşamak istediğini anlatmıştı.