Trabzonspor, , Medical Park Stadı'nda da galibiyet hasretine bir türlü son veremedi.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında evinde Fenerbahçe’yi konuk eden Trabzonspor, rakibi karşısında kendi sahasında galibiyet hasreti çekiyordu. Uzun yıllardan beri evinde Fenerbahçe’ye karşı galip gelme özlemi çeken Bordo Mavililer şeytanın bacağını bu kez yine kıramadı

Trabzonspor, Medical Park Stadı'nda ilk kez Fenerbahçe'yi ağırladı. Trabzonspor'u yalnız bırakmayan taraftar neredeyse stadın tamamını doldurdu.

Koreografi..

Trabzonspor taraftarı maç öncesinde ''Emek, yürek, alın teri, sene hep 2011'' koreografisiyle ince mesaj vermeyi de ihmal etmedi

.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçına rekor taraftar ilgisi

Taraftar desteğini arkasına alan bordo-mavililer maça atak başlayan taraftı. Her iki takım da ne kadar kaleleri yoklamış olsalar da ilk yarının tek şutu Alper Potuk'tan geldi. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi. Maçın 2. yarısında  iki takımın da kontrollü atakları kaleleri yoklarken, Abdülkadir'in Fenerbahçe ceza sahasına gönderdiği topu gözlemleyen Burak Yılmaz, kaleden öne çıkan Volkan Demirel'in hatasını affetmedi  ve topu Fenerbahçe ağlarıyla buluştururak Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Trabzonspor daha kontrollü hareket ederken, Fenerbahçe oyuncu değişiklikleriyle Trabzon kalesini sık sık yoklamaya başladı ve 84. dakikada Valbuena'nın köşe vuruşunu Josef'le gole çevirerek skoru eşitledi.

Maçın atmosferine ve oynan oyunun kapasitesine bakıldığında, Trabzonspor'un Burak Yılmaz'la kaçırdığı fırsatlar değerlendirilmiş olsaydı maç bordo-mavililer bu maçı rahatlıkla alacaktı. Aykut Kocaman'ın ise oyuncu tercihleri yine eleştiri aldı. Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Valbuena'nın ikinci yarının sonlarına doğru oyuna girmesi, Aykut Kocaman'a tepki olarak dönüyor. Her sıkıştığında Valbuena'yı oyuna alan fakat maçın başında oynatmayan Kocaman'ın bu tercihinin her zaman yararlı olmayacağı çok açık. Rıza Çalımbay'a gelince, Fenerbahçe'yi iyi okumuş ve hazırlıklı olarak takımını sahaya sürmüş olsa da şans faktörünün de etkisiyle kendi sahasında 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Yine de bu istek ve taraftarla, bordo-mavililer zireye adım adım yaklaşacak gibi görünüyor.

Alınan 1-1'lik bu skorla,Trabzonspor'un kaybetmeme serisi 10 maça, Fenerbahçe’nin  ise 12 maça çıktı. Trabzonspor 31 puanla 5. sıraya yükselirken Fenerbahçe 37 puanla 3. sırada kaldı.

Bu müsabakanın en güzel tarafı iç ve dış saha olaylarının olmamasıydı.. Dilerim ve temenni ederim ki; bundan sonraki maçlarda hep sportif çerçevede geçer.

.