Trabzonspor’u bay geçtikten sonra çok iyi dinlemiş ve ruhun de Antalyaspor maçına mükemmel hazırlanmış olarak gördük. Futbolu çok özlemiş gibi oynadıkları kesindi. Maça öyle tempolu başladılar ki, rakibini bunaltan hamleleri adeta gözlerimizin pasını sildi.

Dönem dönem şiir gibi oynayan Trabzonspor’un golü de gecikmedi. Aslında gol ilginç oldu. Dk 12’de Antalyasporlu Gökdeniz’in kaçırdığı, Uğurcan’ın kurtardığı o pozisyonun devamında fırtına golünü buldu. Fakat o gol, harika bir organizasyon golü de oldu diyebiliriz. Abdulkadir Ömür başlangıçlıydı, pasında Djaniny anında Ekuban’a pasını verdi, Nwakaeme de sert ve düzgün bir vuruşla toplu ağlara gönderdi.1-0

Golden sonra iyice coşan Trabzonsporlu futbolcular otomatiğe bağlamış gibi Antalyaspor’un kalesine gitti. Hatta. Dk 27’de Edgar’dan başlayan pozisyonun devamında Nwakaeme uzaklardan sert vurdu, top Boffin’de kaldı. Sonrasında Trabzonspor, Antalyaspor kalesini adeta abluka altına aldı. Sırasıyla Ekuban, Djaniny ve Baker’in net gollük pozisyonlarını tecrübeli eldiven Boffin son anda kurtararak farkın açılmasına engel oldu. İlk 35’dakika da Trabzonspor sokuru 4-0 yapabilirde ama dediğimiz gibi her defasında Boffin’in engeline takıldı.

Maçta Trabzonspor’un temposu hiç düşmedi. Abdulkadir Ömür’ün fizik olarak hazır olmadığı apaçık ortadaydı. O eski patlayıcı özelliklerinden uzak görüntüsündeydi. Yine de ilk golün hazırlayıcısı olması yeni sezon adına önemli bir sinyaldi. Ömür’ün yeteneklerini konuşmaya gerek bile yok. Yaşadığı talihsizlikler hepimizin malumudur. Serkan Asan’dan devam edelim. Sanki son haftalarda toparlanıyor görüntüsü veriyor. Yerine yeni transfer yapılacağını biliyoruz, sanırım bu yüzden sahada neyi var neyi yok sergilemeye çalışılıyor. Serkan çok genç bir oyuncu, büyük hatalar yapıyor ama yine de kalmalı. Şartımız şu olsun. Trabzonspor’da oynadığını unutmasın yeter.

İlk yarının sonlarına doğru Trabzonspor gene net goller kaçırdı, Baker ve Djaniny atmalıydı ama olmadı. Bir ara gol pozisyonlarını bile sayamaz hale geldik. İlk 35 dakika içerisinde 4-0 Trabzonspor lehine skor olabilir demiştim ama ilk yarının tamamına baktığımızda skor inanın 6-0 bordo-mavililerin olabilirdi.

İkinci yarıda da yine Trabzonspor fırtınası vardı. Dk 49’da Abdülkadir Ömür eskiden olduğu gibi harika bir işe imza attı. Anlatalım o güzel golü sizlere.  Büyük bir ustalıkla A.Kadir Ömür verdiği pası filelerle buluşturdu. Öncesinde Djaniny’e pasını verdi, o da Bakasetas’a… Bir anda boşa düşen topu Ömür’de harika bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirmesini bildi. Helal olsun... Ardından Edgar’ın sert şutunu yine Boffin önledi.

Kısacası Antalyaspor maçında kazanmayı çok isteyen bir Trabzonspor vardı sahada ve öylede oldu. Üç puanı hanesine yazdıran Karadeniz fırtınası puanını 67’e yükseltip 4’üncülüğünü de garanti altına almış oldu.

Maçtaki ilginç bir olayı anlatalım. Antalyaspor 10 kişiydi sahada, Trabzonspor o sıra resmen daldı ve Hamilton’da golünü attı 2-1 oldu. Futbolun cilvesi de bu oluyor sanırım. 8-0 olması gereken maç 2-1 oldu. Trabzonspor böylece tarihi farkı kaçırmış oldu...