Trabzonspor ile Alanyaspor arasında dün oynanan ve 2 - 2 berabere biten karşılaşma bir çok bordo-mavili taraftarları üzüntüye sevk etse de şampiyonluk yolunda endişeye mahal yok… 


Maçın analizi, kim nerede ne yanlış yapmış, kim kötü oynadı, yenilen gollerde kimin hatası vardı zaten bunları uzun uzun birçok Trabzonlu oturduğu çay ocağında, kafede, parkta tartışıyordur. Biz burada o konulara girmeyeceğiz.


Maç sonrası yaşanan olayları edindiğimiz bilgilerle sizlere aktaracağız. 
İlk etapta maç sonrasında, bir fotoğraf karesi yayınlandı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve beraberinde ki yöneticiler sahaya girmiş burada bir isme büyük tepki veriyor.  

ALANYASPOR KULÜP MÜDÜRÜ OLAYLARIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ 


İnsanın aklına ilk olarak hakem geliyor, ancak hedefteki isim hakem değildi… 
Hedefteki isim Alanyaspor Kulüp Müdürü Muhammet Ak 

Yayıncı kuruluşun sonradan yayınladığı görüntülerde de görüleceği üzere Trabzonspor yöneticileri maç bitimiyle beraber stattan ayrılmak için hareket ederken birden sahaya dönüyor ve sonrasında direk sahada ki Ak’ın üzerine yöneliyor. 
Bu sırada Trabzonspor başkanı Ağaoğlu’nu tutuyorlar ama Ak diğer yöneticilerden nasibini alıyor. 
Olayların fitilini ateşleyen isim olan Alanyaspor Kulüp Müdürü Muhammet Ak, Trabzonsporlu yöneticilere hem el kol hareketleriyle (burada yer veremiyoruz) hemde ağır küfürler ederek tahrik etmesi sonrasında bu olaylar yaşanıyor. 
 

Peki kim bu Ak? Trabzon Barosu’nun geçtiğimiz günlerde “organzie örgüt kurmak” iddiasıyla mahkemeye verdiği TFF yöneticisi Mehmet Baykan’ın adamı... Hakkında bir sürü haberler var, Konya’ya getirmiş vs vs... Bakıldığında Başakşehir ile bir bağlantısı söz konusu... Yani bakıldığında, sıkıntısı belli.... 

Ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Antalyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile tartışıyor. 
Burada ilginç bir ayrıntı var.  

O TELEFONLA DAYAK YİYEN ÇOCUK GİBİ, AĞABEYİNİ ARADI…  


Hani yayıncı kuruluşun yayınladığı görüntülerde görülüyor. Hasan Çavuşoğlu’nun elinde telefon. O telefonda kim var biliyor musunuz? 
Hasan Çavuşoğlu, elinde ki telefonda Dışişleri Bakanı ağabeyi Mevlüt Çavuşoğlu’na görüntülü bağlanarak yaşanan tartışmayı izletiyor. 
Bir kulüp başkanına bakın, bu kadar aciz ve bu kadar korkak.. 
Hani mahalle aralarında kavga eden küçük çocuklar olursa, daya yiyen sonrasında “Seni ağabeyime diyeceğim” diyerek oradan ayrılır Hasan Çavuşoğlu’da işte o çocuk gibi.. 
Sonrasında zaten “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali televizyonlara canlı yayınla bağlanarak olayı manipüle etmeye çalışıyor.  

ÇAVUŞOĞLU’NUN YALANI SABAHA KADAR SÜRMEDİ
 

Öyle ki artık olayı daha da abartarak Başkan Ağaoğlu’nun alkollü olduğunu, hatta ailesine küfredildiği gibi saçma ifadeler ortaya koyuyor. Kaldı ki Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, gece yarısı alkol kontrolü yaptırarak bu iddiayı da alenen yalanlıyor. 
Bu kontrollü “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” atasözünden hareketle, Çavuşoğlu’nun yalanı sabaha kadar sürmediğini de belirtelim. 
Zaten Alanyasporlu idareci ve yöneticilerin, Trabzonspor heyetini tahrik anları sadece maçın sonuyla da sınırlı değil. 
Alanyaspor’un attığı ilk golde yine aynı isimler Trabzonspor yöneticilerini tahrik etmeye çalıştı. Ancak bu sırada sakinliklerini korudular. Hatta maç esnasında Hüseyin Çimşir’e edilen hakaretleri burada dile getirmiyoruz bile…  

TFF YÖNETİCİSİ MAÇI TERKETTİ

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu da maçı protokolde izleyenler arasında yer alıyordu. Hacıkerimoğlu da Alanya cephesinin küfürlerini dayanamayarak önce Hasan Çavuşoğlu'na tepki gösterdi, daha sonra da protokol tribününü terk etti. Daha bu olay ilk yarıda yaşandı.

TRABZONSPOR TEZGAHA GELMİŞTİR

Burada açıkça görülüyor ki Trabzonspor, Alanya’da bildiğiniz tezgaha geldi
. 

Maçın başından sonuna kadar organize yapıldığı belli olan bir işte, ne yazık ki Trabzonspor yöneticileri kendilerine hakim olamayarak ortaya bu görüntüler çıktı… 

 
Trabzonspor camiasının şimdi bu olayı geride bırakarak, hafta sonu oynanacak Ankaragücü maçına odaklanması lazım… Teselli olsun diye söylemek istemiyorum ama Trabzonspor'un nefesini enselerinde hissetmeleri onları daha kolay hataya zorlayacaktır.