Trabzonspor’u tam unuttun başkan

Beşiktaş, Trabzonspor maçından önce dedi ki, şampiyonlar liginde oynuyorum, bana ligde fikstür avantajı sağla.

TFF hemen harekete geçti, Trabzonspor maçını Pazartesi’ne aldı.

Trabzon’daki maç Pazartesi.

Eğer bu Trabzonspor’un da görüşü alınarak yapılmış ise “Skandaldır”

Hayır görüşü alınmadan yapılmış ise “Faciadır..”

Trabzonspor yönetimi kendi eli ile Beşiktaş’a avantaj sağlamıştır.

Ha, gücüm yetmedi, TFF’ye etkili olamıyorum diyorsa da itiraf etsin.

Trabzonspor masada da artık gücünü kaybetti.

Yok böyle bir acziyet.

Başkan Trabzonspor’un lobisel gücünü de bu konuda yerlerde süründürüyor.

Beşiktaş maçının Pazartesi oynanmasının handikabı

Şimdi aşağıda bilginize sunacağım tespitler, Trabzonspor’a da gitti. Trabzonspor’un eski başkanlarına, divan başkanlarına , TFF ilgililerine.

Bana ve bir çok gazeteciye de.

Yazılanlara, tespitlere, önerilere ve durum tahliline tamamen katılıyorum.

İşte, Beşiktaş maçının Pazartesi’ne alınmasında Trabzonspor’un göreceği zararlar ve gerçekler.

Buyurun efendim.

“Bildiğiniz üzere TFF tarafından dün alınan karar gereği Beşiktaş ile oynanacak maçımız Pazartesi 20:00'a alınmıştır. 

Buna yönetim olarak, hangi mantık çerçevesinde olur verdiğinizi, ya da olur vermediyseniz sessiz kalmanızı anlamak mümkün değil.

 Trabzon'da oynanan derby niteliğindeki maçların "Pazar günü" bile oynatılmasının büyük bir hata olduğunu düşünüyorum. 

Bu düşüncemi sizlere kısaca anlatmak isterim; Türkiye İstatistik Kurumu verileri baz alındığında görüleceği üzere; Trabzon şehri Türkiye'nin en çok göç veren şehirleri içerisinde ilk sıralarda yer almaktadır. Bunun doğal sonucu olarak da Trabzonspor taraftarının büyük bir bölümü Trabzon şehri dışarısında yaşamaktadır. Sizin de bildiğiniz üzere, özellikle Derby maçlara şehir dışından gelen (özellikle İstanbul ve Ankara) taraftar sayısı oldukça fazladır. Ancak hem TFF'nin düşüncesiz ve keyfi uygulamaları hem de yönetiminizin bu akıl dışı uygulamalara sessiz kalması sebebiyle hem Trabzonspor takımı hem de Trabzonspor taraftarı mağduriyete uğramaktadır. 

Şöyle ki; maçın pazar günü oynanacağını düşünürsek dahi, şehir dışından maça gelmek isteyen ve çalışan bir taraftarın maça gelebilmesi için Pazartesi günü için çalıştığı yerden izin alması gerekmekteydi. 

Zira, Trabzon'dan İstanbul'a pazar akşamı son uçağın 23:25 olduğu ve maç sonu stattan çıkmanın uzun süre aldığı düşünülürse, bu son uçakla İstanbul'a dönmek zaten mümkün değildi. Diğer bir deyişle, pazar maçına gelmek isteyen, İstanbul'da çalışan bir Trabzonspor taraftarının Pazartesi günü işinden izin alması zaruriydi. Buna ek olarak, maçın Pazartesi akşam saat 20:00'ye alınması ise olayı çok daha  vahim bir duruma getirmiştir. Bu mevcut durumda, İstanbul'dan maça gelmek isteyen, çalışan bir taraftar, işinden hem Pazartesi gününü hem de Salı gününü izin almak zorunda bırakılmıştır. Nitekim Pazartesi günü yine son uçak 23:25'te olduğundan saat 20:00'deki maçtan çıkıp 23:25 uçağına sağlıklı bir şekilde yetişmek normal şartlar altında mümkün değildir. 

Burada büyük bir mağduriyetin ortaya çıktığı gün gibi açıktır. Unutmayınız ki, Trabzonspor yönetimi olarak asli vazifeniz Beşiktaş'ın fikstürünü rahatlatıp şampiyonlar ligi mücadelesine katkıda bulunmak değil büyük Trabzonspor taraftarının ve Trabzonsporumuzun çıkarlarını gözetmektir.

 Beşiktaş benzer maç günü değişikliğini Fenerbahçe maçları için de talep etmiş ancak Fenerbahçe yönetimi ve hocası bu duruma tepki gösterdiği için maçların günü veya saati değiştirilememiştir. Aynı durum Trabzonspor'a gelince değişiklikler çok kolay şekilde, sessiz ve sinsice gerçekleştirilmektedir. Bu durum ben ve 15 kişilik arkadaş grubumun maça gelememesine sebebiyet verecektir. Benzer şekilde maça gelme planı olup iptal etmek durumunda kalacak yüzlerce kişi olacağına şüphe yoktur. 

Bu sebeple hem tribünlerde boşluklar olacak hem de kulüp maddi ve manevi açıdan da zarara uğrayacaktır. Bunun yanında, biz taraftarlar olarak bu maça (aslında Pazar günü oynanacak olan) geleceğimiz için önceki açıklanan gün ve saati düşünerek işlerimizden izin aldık ve bunun yanında dönüş uçağı biletlerimizi de maçın pazar günün olacağı sebebiyle Pazartesi günü olacak şekilde aldık ve ödemelerini yaptık. Maç gününün değişikliği hem uçak biletlerimizin yanmasına hem de işlerimizden boşu boşuna izin almış olmamız sonucunu doğurmaktadır.  

Bu açıklamaların ışığı altında, Sayın yönetiminizden söz konusu maçın gününün tekrar hafta sonu sınırları içerisine çekilmesi için TFF ve BJK yönetimi ile itribata geçilerek gerekli başvuruların yapılmasını ve bu uyarda karar alınıncaya kadar medya aracılığıyla da gerekli baskıyı oluşturmanızı hem kendim hem de mağduriyet yaşayan diğer Trabzonspor taraftarı adına talep ederim.

Aklımı tırmalayan iki soru

-Beşiktaş maçının Pazartesi'ne alınmasında Şenol Güneş’in Trabzonspor’a ricası olmuş mudur?

-Beşiktaşlılar, maçın Pazartesi gününe alınması ile ilgili olarak Rıza Çalımbay’a sen de itiraz etme denmiş midir?

Divan Politbüro değildir..!

Trabzonspor divanı; Gençleşmeli.

Trabzonspor divanı; Aksiyoner olmalı

Trabzonspor divanı; Yazılı metinlerden güç almamalı.

Trabzonspor divanı; Geleneklerden güç almalı

Trabzonspor divanı; Yapısı ile yaptırımcı olmalı

Trabzonspor divanı; Senede iki kere toplanmamalı

Trabzonspor divanı; Alternatif yönetim gibi olmalı.

Trabzonspor divanı; politbüro gibi değil,  olmalı.

ZAYTUNG

 ''Küresel ısınmanın uzun vadeli sonuçları mı yoksa bu ayki doğalgaz faturasının az gelmesi mi?'' yarışında yine doğalgaz faturası galip geldi.