Süper Lig’in bitimine sadece bir hafta kaldı. Trabzonspor, liderin 9 puan gerisinde. Demek ki o hakemler(!) olmasaydı her şey çok farklı olabilirdi. 

Karadeniz ekibinde bu sezon, Burak ve Onur kadro dışı bırakıldıktan sonra yakalanan yükseliş ivmesi hakemlerce frenlendi. Video Hakem Sistemi gibi iyi niyetli her hakemi hatadan kurtarabilecek bir sistemin varlığına rağmen Bordo-Mavililer mağdur edildi. Bu durum başlarda Trabzonspor taraftarları için çokta önemli değildi. Çünkü taraftarların takımlarından ciddi beklentileri yoktu. Ancak gelinen noktada gördük ki, Trabzonspor’un yine çok şeyi çalınmış! 

Karadeniz ekibinin ilk maçta 4-0 yendiği Galatasaray şampiyon oldu. İkinci maçta hakemlerle Trabzonspor’u yenen ve maç sonunda utanmadan “Hakemlerde hata yapabilir” diyen Fatih Terim’in çalıştırdığı Galatasaray… Süper Lig’in 33’üncü haftasından, dönüp geriye baktığımda görüyorum ki, hakem olayları olmasa Trabzonspor elindeki tüm imkânsızlıklara rağmen sezonu çok farklı bir noktada bitirebilirdi. 

Bu sezon bitti artık. Puan cetveli her zamanki gibi hakem hatalarını değil, tabelanın yansıttıklarını yazıyor… Bordo-Mavililer son haftadaki sonuçlara göre 3’üncü ya da 4’üncü olarak sezonu kapatacak. Peki ya gelecek sezon? Şimdiden seneye daha da iyi olabilmenin planları yapılıyor. Peki ya bu hakemlerle bu planlar nasıl uygulanacak?