Maçlar vardır kanser eder maçlar vardır zevkten dört köşe eder.
İlk yarı zevkten dört köşe etti ikinci yarı kanser…
Mücadelenin ilk 15 dakikalık dilimini rakibinin gırtlağına yapışan Trabzonspor, genç yeteneği Abdülkadir ile sağdan içeriye girmek için denedi denedi denedi.
Geriye dönüşlerde iyi kapanan ve kontrolü Sosa’ya bırakan Bordo Mavililer Başakşehir maçında kaçan 2 puanın acısını çıkarırcasına Alanya’ya yüklenip sonucunda golü buldu.  Derli toplu bir futbol ortaya koymak önemlidir ve de skoru korumak bu anlamda Olcay ve Sosa ile alan daraltarak top kazanan ve ataklar şekillendiren Trabzonspor tecrübe faktörünü de kullarak  Burak ve Sosa takımına 2 gol daha kazandırdı. 
Ersun Yanal’ın stoper yaratmaya çalıştığı Okay daha ilk yarıda kendisini bu mevkiye veremediğini apaçık belli etti. Alan kontrolünde sorunları var.  Orijinal pozisyonu defansif orta sahaya geçişler sağlayıp arkasında alanlar yarattı. 
Bariz belli bu çocuk burada yerini yadırgıyor. 
30 dakikada 3-0’ı bulan Trabzonspor’da tüm oyuncularda bir boş vermişlik ve motivasyon kaybı oluştu. Tempoyu düşüren Bordo Mavililer son 15 dakika Alanyaspor’a top oynama şansı verdi.
E sen fırsatı verirsen öyle ya da böyle golü yaparlar.  
Yani demem o ki; Trabzonspor kendi eliyle Alanyaspor’u mücadeleye ortak etti. 
Açık futbolu seven Saffet Susiç’de bu fırsatı değerlendirerek Trabzonspor’un yarım yamalak ayakta duran defansını ikinci yarının hemen başında bulduğu golle şaşkına çevirdi.  
Tam bir panik futbolu oynayan ve şoka giren Trabzonspor ne yapacağı şaşırdı. 
Bocalama bununla bitmedi tabi hızlı elemanları ile Trabzonspor defansını yoran Alanya bir de penaltı kazandı ve skoru 3-3 yaptı.  
Lakayıtlığın sonu!
Bu dakikadan sonra bir nebze toparlanmaya çalışşa da takım yine ortaya bir oyun adı koyamadı. 
Yine boş vermişlik sonucu maçtan iyice kopan Okay ve Perreira ikilisi Trabzonspor’un ipini çekti. 
60 dakika Alanya’ya top oynatma izni veren Trabzonspor üst üste 4 gol yedi. 
Şaka gibi değil mi?
Bu laubaliliğin sorumlusu kimse ortaya çıksın fazla da uzakta değil.