2010-11 sezonunda yaşananlar tüm çıplaklığı ile ortada dururken Trabzonspor ligdeki akıbeti açısından Sivasspor ile önemli bir mücadeleye çıktı.

Hafta içerisinde oyunculara sürekli kondisyona dayalı antrenmanlar yaptıran Çalımbay meyveleri birer birer toplamaya başladı.

Geldiği günden itibaren takımda tek forvet sistemini benimsemeyen Çalımbay yeniden Burak Yılmaz’ın yanına N’Doye’u monte etti.

Forvet aşısını tutturan Çalımbay orta sahasını ve savunma hattının durumunu bu maçta test etti. 

Osmanlı maçında moral depolayan Trabzonspor o hava ile maça başladı ve her zaman olduğu gibi defansın arkasına atılan top ile  golü buldu.

Ancak… 

Bu golden sonra takım hacı yatmaz misali oyunda kaldı...

İlk yarı gelen erken golle özgüven patlaması yaşayan takım aşırı top kayıpları ile oyundan düştü.  

Maçın kontrolünü Sivasspor'a bırakarak akabinde golü de yedi. Yan paslar ve geriye atılan toplarla dengesiz bir savunma performası gösteren Bordo Mavililer’de Uğur’un sakatlığı neredeyse maçın dönüm noktası oldu diyebiliriz.

Stoper hariç her bölgede forma giyen Hubocan ben bu bölgenin adamıyım dedi. 

Onazi ve Okayı’ın varlık gösterememesi hoca da görmüş olacak ki, 2. yarıya da Kucka hamlesi ile başladı.

Bu hamle ile geriye yaslanmayan ve  önde kalan Trabzonspor  Sivasspor'un ataklarını kitledi bu hamle aynı zamanda orta sahayı toparladı.  

Hubocan ile de savunmayı sağlama aldı.  Arkaya atılabilecek olan topları bu hamleler ile kesen Trabzonspor oyunu sabit tempoda tutan Bordo Mavililer pas hataları ile boğuşa da oyun disiplininden ve mücadeleden aman vermemesi geçen hafta bahsettiğimiz Çalımbay’ın aşısının tuttuğunu gösterdi.

Oyuna giren Hubocan, Kucka ve Abdülkadir’den maksimum katkı alan Trabzonspor oyunu da kitleyip öldürücü darbeyi pozisyon vermeyerek vurdu. 

Bu galibiyet gelecek adına sağlam adımlar attıracak.

Trabzonspor artık oyundan kopmuyor. Bu önemli bir gelişme... Mücadeleci oyun anlayışının bu ligin temel taşı olduğunu bilmeyen yoktur, Trabzonspor bu seviyeyi her ne kadar yukarıda tutarsa puan cetvelinde de o kadar yukarı da olur.

MAÇIN ADAMI - KUCKA

Uzun bir sakatlık dönemi geçirmesine rağmen zımba gibi geri döndü diyebiliriz. Geçtiğimiz hafta da oyuna sonradan dahil olup takımın galibiyete uzanmasında pay sahibi olan Kucka bu maçta da takımının kurtarıcısı oldu. 

Orta sahaya dinamizm etkisi katan Kucka Sivasspor’un ileri uç oyuncularını daha yolun başında durdurmayı başardı. 

Gol öncesi pozisyonununda önemli rol oynayan Kucka bu maçta tam puan almayı başardı.

MAÇIN KÖTÜSÜ - OKAY

Her ne kadar gol atmış olsa da sahada vasat bir performans sergiledi. Top kayıpları, geriye dönüşleri, yan pasları ile oyununun hızını kesen Okay bugünün göze batan kötülerindendi.