Bu sütunlarda aylar önce Trabzonspor’un Yargıtay’ca onanan genel kurul talebinin, muhatap taraf “Karar düzeltmeye” giderse, Yargıtay kararı, durur dedik.

Koca koca hukukçulara bunun anlatamadık.

Biri, Trabzonspor kamu yararı dernek, yönetim Yargıtay kararına uymalı, uymazsa kayyum atanır diye fikir beyan etti. Kimi de, karar hayata geçer, karar düzeltme de kendi seyrinde devam eder.
Sonuçta, görüldü ki, Yargıtay kararlarının tümü değilse bile Trabzonspor ile ilgili olanı, dernekler yasası ve AB’liği müktesebatından ötürü, karar düzeltme sonuçlanıncaya kadar askıda durur.

Şimdi gelelim, “Zurnanın zırt diyeceği” yere.

Diyelim ki, Yargıtay kararı, Karar düzeltmede de onadı. O zaman ne olacak?

Önce karar, taraflara tebliği edilecek. Taraftarlardan biri, kararın hayata geçmesini isteyecek. Yönetime, Yargıtay kararı ile başvuracak. Yönetimin süreyi, yasal hakkı olan sürece yayacak ,  olağanüstü genel kurul hazırlıkları başlayacak. Bu hazırlık da, sayal zamanlamalar nedeni ile 30-35 günü bulur.

Muhtemelen de Temmuz ayı sonu, Eylül ayı başı Olağanüstü genel kurula gidilir. Yönetim bu süreci hayata geçirmez de inatla, bir biçimi ile direnirse bu kez taraflardan biri mahkemeye başvurarak “Kayyum
ataması” ister. O zaman da süreç, Ekim- Kasım’a uzar.

Trabzonspor’da senaryo (1)’in bu ikinci ihtimal ile hayata geçmesi olası. Yazın bir kenara.

Trabzonspor üzerine senaryolar (2)

Trabzonspor’da, yerel mahkeme, ardından Yargıtay ve karar düzeltme ile genel kurula gidilme talebinin süreci tamamlandığında, olağanüstü genel kurulun hazırlıkları da bittiğinde;

En erken Temmuz’da genel kurul yapılır.

Bu genel kurul olağanüstü olacağından; Aralık sonunda olağan genel kurul yapılacak.

Yani, Temmuz’da bir genel kurul Aralık’ta bir genel kurul. Birileri diyor ki, Aralık genel kuruluna gerek yok. Bal gibi var.

5 ayda iki seçim olacak.

O nedenle, Temmuz’daki genel kurulda, tıpkı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkanlığa seçildiği genel kuruldaki gibi bir önerge ile yönetimin süresi “3”yıla çıkartılabilir.

Yani, tarih yeniden tekerrür eder.

Bu genel kurulda da yönetimin 3 yıllık görev süresi oylanır. Bu  oylama da tartışmalı geçer. Oylamanın sağlıklı olup olmadığı gündeme gelir. Tıpkı, aynısı, 19 Mayıs spor salonunda ki son genel kurulda benzerini
yaşadıklarımız gibi salon karışır ve……. Sonunda seçim yapılır, yönetim 3 yıllığına seçilir.

Bu kez başka bir mahkeme süreci başlar. Ve o süreç, Trabzonspor’u  yaşadığımız bu süreçler gibi yorar, meşgul eder.

Elbette şu ihtimal de var.

Bunun tam tersi de olur. Kimse görev süresi uzatmaya itiraz etmez, kimse de mahkemeye gitmez.

Peki, bu olası mı?

Değil.

Bu kadar parçalanan ve kendi içinde bu denli düşman oluşturan bir yapı artık bundan böyle uzun bir zaman “Senaryosuz” seçim yapamaz.

Trabzonspor üzerine senaryolar (3)

Temmuz ya da Eylül ya da Aralık ayı genel kurulları.

Olağünüstü ya da olağan genel.

Artık, Trabzonspor yarından itibaren 280 gün içinde, yığınla senaryonun odağındadır.

Başkan adaylarının, birden fazla 6’dan az olmayacağı bir verimli(!) tarla var.

Bu tarlada İlginç ittifaklara gidilebilecektir.

7 Haziran seçimlerine doğru yaşananların bir benzeri yaşanacaktır.

Mesela, bir kesim HDP’nin AK Parti yıkılsın diye barajı geçmesini isteyen derdi var ya, Hacıosmanoğlu gitsin de nasıl giderse gitsin diyen “Düşman” kardeşlerin nasıl kol kola sarıldığı, kucak kucağa oturduğunu
göreceğiz.

Seçim senaryosunun ilki ve en geçer akçesi çatı adayıdır. Bunun için; Atay Aktuğ, Özkan Sümer, Eyüp Aşık ve Faruk Özak adları gündemdedir. İkincisi ise geçiş süreci yönetimi, eski başkanların ağırlıkta olduğu
bir liste fantezisinin kaleme alındığı senaryolar da yazılmaktadır.

Hacıosmanoğlu ve kaldı mı bilemiyoruz ekibinin çoklu aday arasından sıyrılmak gibi niyeti, bu cephenin senaryosunun en güçlü argümanı olarak görülüyor.

İbrahim’in başkan olduğu Trabzonspor’a ben de rahatlıkla başkan olurum diye ucuz maliyetli, senaryolar işporta tezgahlarının en baş köşesinde alıcı beklemesi ise, sürecin en “Komedi” yönünü oluşturuyor.

Tüm bu senaryoların en faydalı yönü ise, Atatürk’ün ilk adamı; 19 Mayıs ruhu benzeri bir hareketi bağrından çıkarıyor oluşu. Buna ben kendi adamın, yerli akıl 74 ruhu olarak görüyorum. Yani, 3’nesil kuşak.
Geliyor, bekleyin!

İşte bunun için seviyorum Trabzonspor üzerine senaryoları.

ZAYTUNG

7 Haziran seçimleri sonucu oluşan, CHP-MHP-HDP, Koalisyon hükümeti, Trabzonspor’da Faruk Özak-Özkan Sümer-İbrahim Hacıosmanoğlu, ittifakını destekleyeceğini açıkladı