Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ankaragücü maçını tamamen Kaleci Uğurcan Çakır’a teslim etmiş gibiydi.

‘Oyun kaleden başlar’ düşüncesindeki Avcı, Uğurcan Çakır’ı oyun kurucu gibi de oynattı. Dağıttığı toplarda tek bir hata dahi yapmadığı gibi arkadaşlarını gol pozisyonuna bile soktu ve önceki maçlara nazaran çok konsantre oynadı. Avcı’nın kendisine verdiği bu sorumluluk ona ayrı bir güç katınca da Trabzonspor takımı derli toplu futbol oynadı.

İlk yarıda Trabzonspor belki pozisyon üretemedi gibi gözüktü ama çok iyi mücadele ettiler ve bolca pas alış verişi yaptılar. Hatta Trabzonsporlu futbolcular bir ara öylesine güzel pas trafiğindeydiler ki, Ankara ekibinin aklı başından gitti diyebiliriz. Dk 16’da Pereira’nın sağ kanattan ortaladığı topa Nwakaeme temiz bir vuruş yaptı ama az farkla auta giden top Trabzonspor takımına güven getirdi. Ekuban, Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür ile Ankaragücü’nü zorlayan Trabzonspor, kazandığı serbest atışlarla rakibini iyice bunaltır hale geldi ve 45’inci dakikada Baker’in attığı enfes gol, ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu. 0-1.

Baker, Trabzonspor forması altında attığı inanılmaz güzel golle ‘ben bu takımda güzel işler yapacağım’ mesajını da vermiş oldu. Fakat, Trabzonspor’da kötü oynayan futbolcularda vardı. Örneğin, Marlon Trabzonspor takımının kesinlikle oyuncusu değil. Bariz hatalar yapıyor. Avcı hocanın bu konuda ısrar etmesi hata gibi duruyor. Kamil Ahmet o bölgede oynasa bence daha verimli olur diye düşünüyorum. Hakem Mustafa Öğretmenoğlu’na da bir çift lafımız olsun. Kitsiou, Abdülkadir Parmak’a kasti olarak tekme attı, sarı karta geçiştirdi. Bence, kesinlikle kırmızı karttı, atladı…

Trabzonspor, ikinci yarıya da çok istekli ve arzulu başladı.  Abdullah Avcı, Nwakaeme’yi orta sahaya da katkı yapsın felsefesinde oynattığı için bu oyuncu verimli olamadı gibi gözüktü ama aslında kazın ayağı öyle değildi. Nwakaeme, Ankaragücü defans oyuncularını çok zorladı, açtığı gediklerle de takım arkadaşlarına pozisyonlar yarattı.  Afobe’den bahsedelim. Kötü oynadı maçta. Sanki ‘top bana gelmesin’ diye dua eder gibiydi!. Peki, Ankaragücü maçında en çok kimi beğendiniz diye soracak olursanız, kesinlikle Edgar ve Vito Hugo derim. Hatasızdılar. Yanılıyor muyum?

Sonuç olarak Abdullah Avcılı Trabzonspor, çıktığı iki maçı da kazanarak bordo-mavili takıma büyük hava ve moral kattı. Kazandığı 6 puan ile de kötü günleri geri bıraktı. Hatta iki maçtır gol yemeyen bir takım ortaya çıktı. 

Şimdi asıl konuya gelelim. Trabzonspor’un fikstürüne bakıyorum da, Sivas, Kayseri, Rize ve Hatay maçları var. Hepsinden 3’er puan alabilir. Sonrasındaki Galatasaray maçını da kazanırsalar, Trabzonspor adına lig yeniden başlar ve şampiyonluk yarışına bile belki de ortak olabilir.

Not: Pereira’nın maçın uzatma dakikalarında hakeme gereksiz yere yaptığı itirazlar sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kart görüp, oyundan atılmasını anlayamıyorum. Pereira yapma bunları…