Trabzonspor  yani sezona hazırlandığı Avusturya kampında, 3. Hazırık maçını Parma ile yaptı. Her iki takımda maça yeterince istekli başladı. Güzel transferler yapan ve takım içi dengelerinin çoğunluğunu koruyan bordo –maviler bir hayli istekliydi.

Trabzonsporlu taraftarlar Parma ile oynanan hazırlık maçına yoğun ilgi göstermesi memnuniyet verici. Tribünlere sığmayan taraftarların, saha kenarından ve kale arkalarından maçı izlemek zorunda kalmaları takıma yeni sezonda verilen değerin somut göstergesi olarak algılandı.

Maçın 9.dakikasında gole ilk yaklaşan taraf Trabzonspor’du fakat 16. Dakikada rakip takım skoru 1-0’a getirdi.

Yeni transfer edilen genç kaleci Erce Kardeşler’in performansı da benim açımdan merak konusuydu.

22. dakikada  Pereira’nın sol ayağının dışıyla attığı muhteşem gol uzun süre unutulmayacak bir kalitedeydi  ve  skoru 1-1’e eşitledi.

İlk yarının geneline bakıldığında Trabzonspor ofansif bir oyun oynadı diyebiliriz.

Hızlı gelişen atakta  ceza sahası içinde penaltı kazanan Trabzonspor Sosa’nın penaltı kullanışından yararlanamadı ve büyük bir fırsatı geri çevirmiş oldu. İlk yarıda iki takım da maça çok ciddi başadı. Hazırlık maçı havasından çok, resmi bir maç konsantrasyonunda geçen bir maç seyrettik.

Maçın 38. dakikasında Muhammed Akpınar’ın şutu direkten dönünce kaptığı topla atağa çıkan Parma, Trabzonspor savunmasındaki hatayı affetmedi  ve Gervinho ile  skoru 2-1’e getirdi.

İkinci yarının 64. Dakikasında Yusuf Sarı’nın şık golüyle skor 2-2 beraberliğine geldiyse de maçta başka gol sesi çıkmadı.

Toparlayacak olursak; Ünal Karaman’ın takıma olan hakimiyeti, oyuncularıyla arasındaki uyumlu ilişki, kısıtlı bütçeyle yapılan transferlerin takıma adaptasyon sürecini de tebrik etmek gerekiyor.

Hazırlık maçından anlaşılmış olmalı ki, bordo-mavililer bu sene ligde çok iyi işler yapacak gibi görünüyor.  

Değerli okurlar, bir sonraki yazıya kadar esenlikle kalınız...