Trabzonspor’un geçen sezonun ara transfer döneminde büyük ölçüde anlaşmaya vardığı ancak Galatasaray’ın devreye girerek transferi bitirdiği Renato Nhaga, sarı-kırmızılı formayla beklenen performansı sergileyemedi.
19 yaşındaki genç orta saha oyuncusu için Portekiz’den talip çıktı. Alverca Kulübü, Nhaga’yı kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.
TRABZONSPOR’UN KAÇIRDIĞI TRANSFER
Hatırlanacağı üzere, 2025-2026 sezonunun ara transfer döneminde Trabzonspor, Casa Pia forması giyen Renato Nhaga için kulübüyle tüm şartlarda anlaşmaya varmıştı.
Bordo-mavililer, genç oyuncuyu kadrosuna katmak için görüşmeleri tamamlamak üzereyken, Galatasaray devreye girdi. Sarı-kırmızılı yönetim, fiyatı artırarak Nhaga’yı kadrosuna kattı. Casa Pia’dan 6.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Gine-Bissaulu futbolcu, 4.5 yıllık sözleşme imzaladı.
GALATASARAY’DA BEKLENEN SÜREYİ BULAMADI
Nhaga, sarı-kırmızılı formayla ligde sadece 3 maçta forma giyerken, toplamda 5 karşılaşmada süre alabildi ve bu maçlarda 2 gol kaydetti. Orta sahadaki yoğun rekabet nedeniyle düzenli forma şansı bulmakta zorlanan genç oyuncu, Galatasaray kariyerinde beklenen çıkışı yakalayamadı.
PORTEKİZ’DEN KİRALAMA TEKLİFİ
Gelen son haberlere göre; Alverca Kulübü, Nhaga’yı kiralık olarak kadrosuna katmak için harekete geçti. Portekiz temsilcisi, genç futbolcunun daha fazla süre alabileceği bir takımda gelişimini sürdürmesi düşüncesiyle Galatasaray’a resmi teklif hazırlığında. 21 yaş altı yabancı oyuncular için uygulanan +4 kontenjanına uygun olan Nhaga’nın kadroda tutulması da bir seçenek olarak öne çıkıyor.
KARAR TEKNİK HEYETİN RAPORUNA GÖRE
Galatasaray yönetimi, kiralama teklifine teknik direktör Okan Buruk ve ekibinin hazırlayacağı raporun ardından karar verecek. Teknik heyetin, oyuncunun kamp dönemindeki performansını değerlendirdikten sonra yönetime görüş bildirmesi bekleniyor.





