Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor evinde Sivasspor'u ağırladı. Liderlik yarısının kıyasıya yaşandığı bir haftada Trabzonspor Sivasspor'u yendiği takdirde liderlik koltuğuna oturacak ve şampiyonluk için buyük bir avantaj kazanacaktı. Maçı 2-1 alan Trabzonspor İstanbul'a lider olarak gidecek.

İlk yarıyı değerlendirdiğimde;

Haftanın en önemli maçı olduğunu düşündüğüm maçın ilk yarısına hızlı başlayan taraf olan Trabzonspor,  4. dakikada Sörloth'un attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Trabzonspor'un önde baskı yapması Sivasspor'u biraz afallattı diyebiliriz. Sörloth'un pozisyonu fark etmesi ve hemen kendini hazırlaması , golün gelmesinde etkili oldu.

İlk golden sonra maçın temposu dengeli hale geldi. Trabzonspor hızını düşürünce, Sivasspor çıkmak istedi. Trabzonspor’un defasında bir hata yaşanmadı. Novak'ın dünkü performansı ise diğer maçlardan daha sağlıklı bir görüntü çizdi.  Nwakaeme'nin sakatlıktan dolayı maçta olmaması Trabzonspor'un 2. golünde etkili diye düşünüyorum. Sörloth'un defansın arkasına yapmış olduğu koşudaki soğukkanlılığı, golün gelmesini sağladı ve Sivasspor'lu Caneri'in golü kendi kalesine yollamasına neden olunca, ev sahibi bordo-mavililer ilk yarı soyunma odasına 2-0 önde girildi.

İlk yarıda topla oynama oranında Trabzonspor daha üstün görünürken, golü bulduktan sonra geriye çekilip ofansif bir oyun sergilemesi de pek sürpriz olmadı diyebilirim.

İkinci yarıya baktığımda;

Sörloth'un yıldızlaştığı bir maç oldu.  İkinci yarı Sivasspor, Trabzonspor'u baskı altına aldı. Trabzonspor'un defansa çekilmesiyle, Sivasspor daha fazla atağa çıkmak istedi. Sivasspor ‘un golü geç gelince de Trabzonspor evinde 3 puanı hanesine yazdırdı.

Tamamen Trabzonspor'un lehine bir maçç oldu diyebilirim. Rakibi baskı altına alıp 2 golü hanesine yazdırdıktan sonra geri çekilip dengeli bir oyun sergileyen Trabzonspor figürüne alıştık. Sivasspor ‘un gerilemesi, Trabzonspor'un çıkışına neden olunca, kazanmak da kaçınılmaz oluyor.

Nwakaeme'nin çıkmasıyla, Abdülkadir Parmak aynı performansı gösteremedi. Hüseyin Hoca'nın skor odaklı oynamasını anlayabiliyorum. Sivasspor ‘un atakları organize ve düşünülmüş ataklar olmayınca, uzaktan denediği şutlar etkili olamadı. 2-0 önde olmanın rahatlığıyla daha fazla rakip kaleye gitmeyen Trabzonspor'da, oyuncuların da kendilerini sorgulamaları gerektığını düşünüyorum. Ndiaye'nin ilk yarıda ortaya koyduğu performans, Sosa'nın dönüşlerde yasadığı zorluğu kapatarak, orta sahaya dinamizm getirdi.

Karadeniz ekibi pazar günü eforu, performansı yüksek bir maç oynadı. Sivasspor da dirençli bir takım. Bordo mavililer buna rağmen oyunu kontrolü altında götürdü.

Sonuç olarak skor odaklı oynayan ev sahibi, maçç eksiğiyle ve 44 puanla liderliğe yükseldi.

Bu arada Sivasspor’u da tebrik etmek lazım, maçtan kopmadı atak üstüne atak yaptı.

İkinci yarıya çok iyi başlangıç yapan Trabzonspor maç eksiğine rağmen 22. haftaya lider olarak girdi ve Beşiktaş maçına ligin zirvesinde gidecek.

Not ediniz bir kenara, Trabzonspor Beşiktaş maçını kazanması halinde şampiyonluğun en büyük adayı olur benden söylemesi. Umarım temennim gerçekleşir.