Sezona büyük umutlarla başlayan ancak aldığı sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor'a bir darbe de Evkur Yeni Malatyaspor'dan geldi. Sahadan 1-0 yenik ayrılan Bordo Maviler, 9. haftada 4. kez sahadan puansız ayrıldı. 

SüperLig'in 9. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor!a konuk oluyor. Ersun Yanal sonrasında, yeni teknik direktör Rıza Çalımbay'la ilk maçına çıkan Trabzonspor oyuncuları, daha hareketli ve istekli görünüyor.

Son 4 maçta galibiyet yüzü göremeyen bordo-mavililier de beklentiler yüksek. Her iki takım da maça hareketli başlıyor. Ev sahibi Yeni Malatyaspor'lu oyuncuya faul yapan Sosa 2. sarı kartını da görerek kırmızıyla oyundan atılıyor ve Trabzonspor 10  kişi kalıyor.

İlk gol ev sahibine 45. dakikada geliyor. Adem Büyük'ün çevirdiği top Okay Yokuşlu'ya çarpıyor ve Malatyaspor, lehine gerçekleşen golle soyunma odasına 1-0 önde giriyor.

Trabzonspor girdiği pozisyonlardan yararlanamıyor.

Malatyaspor defansa yüklenince, bordo mavililer gole ulaşamıyor.

Sakatlığı nükseden Burak Yılmaz, 78. dakikada oyundan çıktı.

90+4. dakikada Yusuf Yazıcı sarı kart görüyor ve maç 1-0 sona eriyor.

Burak Yılmaz ve Sosa gibi yeni transferlerin hayal kırıklığı olmasına izin vermek istemeyen Trabzonspor taraftarı daha fazla çaba bekliyor.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay’da ilk sınavını başarıyla geçiremiyor.

Yani iş ne Ersun Yanal'da ne Rıza Çalımbay'da bitiyor.

Futbolcular maç seçiyor, oyunu ciddiye almıyor, ruhunu ortaya koymuyor.

Takımın başına Guardiola'yı alıp getirsen ne fark eder?

Oyuncu isteyecek, mücadele edecek, aldığı parayı kuruşu kuruşuna hak edecek.

Taraftarın emeğini de kendi emeğini de boşa çıkarmayıp saygı duyacak.

Yoksa sonuç ortada..

Fırtına yaprak bile kıpırdatmıyor..

Trabzonspor’a bir çelme daha..

Sevgili okurlar, ben bu satırları yazarken, Trabzonspor yönetiminden bazı isimler ayrılma daha doğrusu kaçma birliği edip istifa etmişler. Esasen bu yazının başlığı  "Trabzonspor yine yenildi!" diye atmıştım ama değiştirerek alttaki arabaşlığı başlık yaptım.

“Gemi batarken önce fareler terk edermiş…”

Son 4 hafta üst üste yaşanan maç kayıpları nedeni ile bazı yöneticiler bu yenilgileri bahane ederek “lastik patlatmış” durumda. Önceki gün “…..ben kaçar” diye tivit atıp istifa eden aslında kaçan sözde yöneticinin ardından 1-0 kaybedilen Evkur Yeni Malatyaspor maçı sonrası sözüm ona 6 yönetici daha  yayımladıkları ortak açıklama ile istifa ettiklerini açıkladı.

İstifa bir mekanizmadır.. Elbette yeri geldiğinde istifa edilebilir ama yönetiminde bulunduğun bir kulüpte böylesine zor günler geçirilirken istifa edilmesinin esas nedeninin farklı olduğu anlaşılır.

Ayrıca birlikte yola çıktığı, birlikte yol aldığı kişinin zor duruma düşeceğini anladığı anda onun yanından yamacından ilk önce en hayırsız, en kaypak ve en nankör olanlar uzaklaşanlar için söylenen veciz bir söz vardır “Gemi batarken önce fareler terk edermiş…” diye

Netice-i kelam, yola çıktıklarını yolda buldukları ile değişenlerden ne yönetime nede Trabzonspor’a bir hayrı olur.