Atan, Piatek’in performansının bilinçli bir oyun planının sonucu olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar çalıştırdığım takımlarda oyuncularımın market değerini artırmak hep önceliğim oldu. Bunu başaramadığımda ise onların sözleşmelerini güçlendirmeye çalıştım. Piatek için de oyun planımızı onun güçlü yönlerine göre şekillendirdik. Bu da onun daha fazla gol atmasını sağladı,” dedi.
Başarılı teknik direktör, Polonyalı oyuncuya gelen teklifleri doğrularken, transferin hem kulüp hem de oyuncu için faydalı olabileceğini vurguladı. “Piatek’e ciddi teklifler var, 1-2 kulüpten gelen somut ilgiler söz konusu. Anadolu kulüpleri, oyuncu satarak ayakta kalıyor ve bu sayede gelişiyor. Ben oyuncu satışına karşı duran bir teknik adam değilim, aksine bu durum benim için başarı göstergesi. Oyuncu da ayrılmak istiyor ve eğer hem oyuncu hem kulüp mutlu olacaksa bu transfer gerçekleşebilir,” ifadelerini kullandı.
Hatırlanacağı üzere, Piatek’in adı son dönemde Trabzonspor ile anılmış, bordo-mavili ekibin 28 yaşındaki forvetle ilgilendiği iddia edilmişti.